BMW v prihodnjem letu praznuje 35 obletnico predstavitve prvega modela M5 v zgodovini, ki ga bo že tradicionalno obeležil s posebno izdajo novega BMW M5.

Avtomobil je baziran na BMW M5 Competition, ki ga poganja 4.4 litrski twin turbo V8 motor s 617 konjskimi močmi in 750 Nm navora. To omogoča pospešek do stotice v 3.2 sekunde in do 200 kilometrov na uro v vsega 10.8 sekunde. Zunaj M5 Edition 35 takoj prepoznamo po Individual Frozen Dark Grey II barvi in 20 palčnih M platiščih v Grafitno sivi barvi. Opazimo lahko še mat črne zavorne čeljusti in pomanjkanje M5 značke na zadku avtomobila.

Notranjost krasita M športna sedeža v Individual Merino črnem usnju z bež šivi, ki izgledajo odlično, ne moremo pa se povsem odločiti za zlato eloksirane dodatke iz aluminija na sredinski konzoli in vratih, ki zagotovo popestrijo drugače temačno notranjost. Pred voznikom se nahaja 12.3 palčni zaslon merilnikov, ki sodeluje z  novim 10.3 palčnim centralnim zaslonom, ki smo ga prvič videli v novih modelih X5 in seriji 8.

Narejenih bo samo 350 primerkov posebne serije M5, prav vsi pa bodo opremljeni tudi s t.i. Executive paketom ter M vozniškim paketom. Executive paket vključuje soft close zapiranje vrat, električni senčni rolo za zadnja okna, hlajenje sedežev spredaj z masažno funkcijo, 4 consko avtomatsko klimatsko napravo in še mnogo drugega. M vozniški paket pa po drugi strani dvigne elektronsko blokado iz 250 kilometrov na uro, na 304 kilometre na uro, vsak kupec pa bo poleg dobil še bon za M vozniško akademijo v enem izmed dveh BMW Performance centrov.

Dodelave vključujejo še M športni izpušni sistem in najnovejši Live Cockpit Professional z BMW iDrive 7 operacijskim sistemom.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code