BMW pospešeno dela na svojem prihajajočem modelu serije 3 s kodnim imenom G20. Tokrat posnetek iz testiranj prikazuje preizkuse na zasneženi in pomrznjeni podlagi v ekstremno mrzlem okolju. Kaj pomeni zadnji pogon + sneg? Zabavo!

Nova generacije serije 3 sedi na BMW modularni platformi CLAR, ki počasi postaja osnova za vse zadaj gnane modele prihodnosti, začenši s serijo 5 in serijo 7. Prav nova platforma bo poskrbela za občutno nižjo težo nove serije 3, kar bo boljša predispozicija za težke hibridne pogonske sklope in baterije.

Zunanji izgled se bo v določenih predelih močno zgledoval po seriji 5 in seriji 7, ki uporabljata nove linije znamke BMW. Za razliko od njiju bo izgled nekoliko bolj vizualno dinamičen, kar ga bo ločevalo od drugih štirivratnih limuzin.bmw-g20-3-series-spy (6)

Tudi v potniški kabini pričakujemo veliko boljšo kvaliteto izdelave, sploh zaradi dejstva, da je Mercedes svoj razred C dvignil na precej višjo raven. Tudi tehnologija iz zadnjih modelov se bo znašla v seriji 3, kar jo bo naredilo za še bolj priljubljen avtomobil.

Najšibkejša evropska različica se bo pričela z 1,5-litrskim trivaljnim dizelskim in bencinskim motorjem, ki želita doseči izpuste pod 100g/km, drugi modeli pa bodo kljub večji moči ciljali na čimvečjo učinkovitost.

Govori se, da bosta športna modela M3 in M4 še naprej uporabljala vrstni šestvaljni motor, a naj bi BMW M divizija uporabila tehnologijo vbrizga vode v valje ali pa električna turbo puhala, ki bodo dosegla izhodna moč okrog 500 konjskih moči.

Kar se tiče same elektrifikacije naj bi luč sveta ugledala kar dva priključna hibrida; prvi z 1,5-litrskim trivaljnim motorjem in elektro motorjem, drugi, močnejši pa z 2,0-litrski štirivaljnim motorjem in močnejšim elektro motorjem, ki bo nadomestil trenutnega 330e.

Pričakujemo, da bo BMW novo serijo 3 G20 razkril v letu 2018, temu pa bo sledilo veliko različic, vključno z novo serijo 4 v dvovratni in štirivratni izvedenki.

Testiranja in zabavo na snegu si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code