BMW je nedavno začelo z novo strategijo, ki bo bistveno vplivala na njihova električna ter hibridna vozila. Slednjih bo v prihodnjih letih na trgu vedno več in več.

Nemški proizvajalec se je odločil boriti tudi v električnih vodah z velikanom kot je Tesla, v prihodnje bodo zato začeli predstavljati nova električna vozila podobnega segmenta kot Kalifornijsko podjetje.

Povsem električna serija 3 naj bi se po besedah Automobile pojavila na trgu med leti 2019 in 2021. Segmentno naj bi se umestila med modela Tesla Model 3 in bolj prestižno Teslo Model S. BMW bo z novim sprednjim in zadnjim vzmetenjem iz limuzinske platforme skušal doseči najboljše. Po poročanjih naj bi Bavarci ponudili zadaj gnano 315-konjsko in štirikolesno gnano (xDrive) 402-konjsko različico.

bmw_3_series-rendering

BMW naj bi se s štirivratnim kupejem postavil tudi ob bok Modelu S ter ga uvrstil med seriji 5 in 7, vsaj kar se tiče velikosti vozila. Kot Tesla bo tudi BMW ponudil modele z različnimi kapacitetami baterij; različica z 90 kWh baterijo naj bi po pričakovanjih služila za okrog 600 prevoženih kilometrov.

Istočasno BMW razmišlja o uresničitvi povsem električnega prestižnega terenca za katerega so že potrdili začetek razvoja. Po poročanju Automobile bo električni SUV na trg prispel proti koncu leta 2018 – kakšno leto po prihodu nove, standardne različice BMW X3 – poganjal pa ga bo elektro motor s 302 konjskimi močmi. Zaenkrat bo to BMW model, ki se bo lahko najbolj neposredno primerjal s Teslinim Model X in bodočimi rivali Audijem E-Tron ter Faradayevim vozilom prihodnosti.

bmw-x3-electric-2018

Podjetje sicer še ne bo obupalo na svoji podznamki BMW i kljub nekoliko slabši prodaji, ki pa se je v zadnjih mesecih bistveno povečala. BMW i3 (2017) je prejel gostejšo ter večjo baterijo, različica s podaljševalnikom pa bo deležna tudi večjega tanka za gorivo.

i8 se bo zaenkrat prodajal brez večjih sprememb, kmalu pa lahko na trgu pričakujemo tudi brezstrešno različico (Spyder), ki naj bi na trg prišla že proti koncu leta 2017. Izboljšan pogonski sklop naj bi razvil kar 420 KM, pozneje pa bo i8 povsem opustil bencinski motor ter postal povsem električni športnik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code