Električen pogonski sklop ter avtonomna tehnologija sta dve zelo dragi področji v svetu avtomobilizma. Razvoj nove tehnologije ni bil nikoli poceni, še toliko bolj pa to drži za razvoj tehnologije in pogonskih sklopov za električna vozila.

Morda ste opazili, da BMW trenutno na obeh omenjenih področjih zaostaja za glavnima nemškima tekmecema, skupino VW Group in Mercedes-Benz. A to stanje se bo kmalu spremenilo, saj se je bavarska znamka lotila resnega dela in bo razvila novo napredno tehnologijo. Finančna sredstva si bodo zagotovili na način, ki ga znamka obvlada – s prodajo prestižnih vozil.

World Premiere - 2019 BMW X7 iPerformance  (8)

Vodilni pri BMW Marketing, Ian Robertson je potrdil, da bo BMW v bližnji prihodnosti na trg ponudil več luksuznih modelov, vključno z možnostjo novega, še večjega in bolj prestižnega SUV vozila kot bo prihajajoči BMW X7. “Namen imamo razširiti ponudbo luksuznega segmenta vozil,” je dejal Robertson. “Širitev nam predstavlja rast na trgu ter s tem večji profit. Pridobiti moramo nove ideje za poslovni model, ko iz avtomobilskega področja prehajajmo na tehnološko področje. Nova tehnologija zahteva velike investicije. Širitev luksuznega segmenta vozil je torej ključ do uspeha.” 

Med prihajajoče nove modele spadajo že razkrit BMW i8 Roadster, serija 8, M9 in Z4. BMW prav tako načrtuje kar 25 novih povsem električnih vozil do leta 2025, zato bo prihodek podjetja še kako pomemben.

bmw-z4-headlights-taillights-spyshots (1)

Robertson je povedal tudi, da je BMW zaščitil imena za modele od i1 do i9, poleg omenjenih pa tudi od iX1 do iX9. Strošek razvoja baterije in avtonomnih sistemov je višji od kateregakoli drugega vložka v zgodovini znamke BMW. BMW bo že v letu 2020 predstavil povsem električnega X3, leto zatem pa še serijsko različico iVision Dynamics koncepta. Slednji bo deležen tretje stopnje avtonomne tehnologije, predpripravljen pa bo tudi na stopnjo 4 in 5 ko mu bo seveda to dopuščala zakonodaja. Robertson je kljub vsem napovedim zatrdil, da bo prav vsak BMW, neglede na tehnologijo serijsko opremljen z volanskim obročen, kar bo vozniku puščalo užitek v vožnji.

“Zaenkrat še nismo pripravljeni na ultimativen samovozeč avtomobil.”

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code