Kupci novih BMW modelov bodo odslej lahko avtomobilu naknadno dodali funkcije, ki pri nakupu avtomobila sicer spadajo pod dodatno opremo.

Storitev se imenuje ConnectedDrive Store, omogočala pa bo aktivacijo tudi bolj uporabnih funkcij, kot je naprimer asistent za samodejno uravnavanje dolgega snopa žarometov, aktivni tempomat, asistenčni sistem Stop&Go za vožnjo v zastojih ter BMW Drive Recorder, kasneje pa bo BMW še razširil svojo ponudbo. “Svojim strankam želimo ponuditi drugačno dimenzijo pri užitku v vožnji, vključno z najnovejšimi digitalnimi storitvami in rezervacijo novih funkcij po potrebi. Vsa nova BMW vozila so sedaj na to že pripravljena iz tovarne, v prihodnje pa bomo sistematično povečevali nabor teh storitev,” je dejal Peter Henrich, višji podpredsednik produktnega menedžmenta pri BMW.

To pomeni, da bodo lahko stranke naknadno aktivirale tudi opcije, ki morda v času nakupa avtomobila sploh še ne bodo na voljo. To vključuje vse nove BMW modele z operacijskim sistemom 7.0, ki so narejeni od avgusta 2019 naprej. Seveda, da bo to sploh mogoče, bo moral BMW že v štartu vsa vozila opremiti z vso potrebno opremo in potem samo programsko aktivirati določene, kupljene možnosti. Asistent za dolge luči, aktivni tempomat in Stop&Go so očitno mogoči na prav vseh vozili, dočim za BMW Drive Recorder potrebujete, da je vaš avto opremljen s paketom Parking Assistant Plus, ki vključuje vse potrebne kamere.

“Naš cilj je zagotoviti našim strankam, da se ne bodo več oni prilagajali določenemu avtu, ampak se bo avtomobil prilagodil njihovim individualnim željam in zahtevam,” je pojasnil Jens Theimer. Ne moremo si pomagati, da ne razmišljamo tudi na potencialne priložnosti pri lokalnih specialistih za motorno elektroniko. Ali to sedaj pomeni, da bomo lahko kupili najcenejšega možnega BMW-ja in potem naknadno sami aktivirali prav vso dodatno opremo, podobno kot se da nekatere stvari že sedaj?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code