BMW je le dober mesec nazaj predstavil popolnoma novo serijo 8, ki nadaljuje omenjeno serijo, saj je prejšnja generaciji proizvodnjo končala 19 let nazaj. 

Novi BMW serije 8 je brez dvoma čudovit avtomobil, a vsekakor pa ne smemo pozabiti na prejšnjo generacijo, ki si zasluži veliko spoštovanja. Danes vam predstavljamo odlično ohranjen primerek, ki izhaja iz leta 1994. Gre za različico 850 CSi in se je na spletnem portalu Bring-a-Trailer prodala za 99.750 tisoč ameriških dolarjev oziroma nekoliko več kot 85 tisoč evrov. Odeta je v atraktivno barvo zunanjosti, ki se imenuje Hellrot Red, v notranjosti pa takoj opazimo dvo-barvno Silvergrey Nappa usnjeno notranjost. Prevoženih ima le 128 tisoč kilometrov, zato že bolj razumemo visoko prodajno ceno.

Pod pokrovom motorja se skriva 5,6-litrski V12 bencinski motor, ki razvije za tisti čas zavidljivih 375 konjskih moči, pogonski sklop pa vključuje tudi ročni šest-stopenjski ročni menjalnik. Primerek se sicer lahko pohvali tudi z rednim vzdrževanjem in dolgim spiskom zamenjalnih potrošnih delov. BMW 850CSi, le korak stran od znamenitega M8 predstavlja zmogljivo vzmetenje, 17-palčna aluminijasta platišča ”Throwing star”, ta primerek pa ima nameščene tudi Michelin Pilot Sport pnevmatike. Kot smo torej ugotovili, je za pravi zbirateljski primerek cena še kako nizka. Verjamemo pa, da se bo cena v prihodnosti zagotovo še dvignila. Veliko srečnih kilometrov želimo novemu lastniku!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code