Na spletu smo zasledili prodajo vrhunsko ohranjenega primerka Alpine B12 5.7 za 400.000 evrov. Seveda pa ceno upraviči že s tem, ko predstavlja enega izmed le 57 izdelanih primerkov.

Če ste mislili, da je najbolj zmogljiva različica legendarne serije 8 generacije E31, različica 850CSi ste se motili, saj Alpina predstavlja še zmogljivejšo različico z imenom B12 5.7 Coupe. Alpina je izdelala le 57 primerkov te ekskluzivne različice in primerek, ki vam ga predstavljamo je eden izmed njih. Brez dvoma gre za vrhunsko ohranjen in seveda tudi redno vzdrževan primerek v ikonski Alpina Blue barvi in le 9 tisočimi prevoženimi kilometri letnice 1993.

BMWBLOG-bmw-alpina-b12-5-7

Pod pokrovom motorja ima vgrajen velik V12 bencinski motor, pogonski sklop pa združuje tudi ročni šest-stopenjski menjalnik, ki je bolj zaželjen kot Shift-Tronic samodejni menjalnik, ki je bil na voljo za doplačilo. Moč 5,7-litrskega V12 motorja, ki sicer prihaja iz različice 850CSi, razvije 410 kilovatov ter 570 nevtonmetrov navora in tako zadošča, da B12 5.7 Coupe dosega hitrosti več kot 300 kilometrov na uro. Po celotni zunanjosti opazimo značilne Alpina grafike, 18-palčna aluminijasta platišča pa so kot nalašč za ta avtomobil. Pokrov motorja je sicer izdelan iz karbona, ima pa tudi nekaj več zračnikov in NACA ”zračnik” na sredini. Trenutno je na prodaj na portalu Classic Driver, nahaja pa se v Nemčiji kot vozilo prvega lastnika. Trenutna cena je približno 400,000 evrov, kar vsekakor precej zoža krog morebitnih kupcev. Ga pa lahko brez slabe vesti občudujemo v spodnjih fotografijah, kajne?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code