BMW je tudi uradno naznanil, da bo Haralda Kruegerja na mestu predsednika uprave zamenjal nihče drug kot Oliver Zipse.

Bavarski proizvajalec avtomobilov je pred nekaj dnevi sporočil svojo odločitev in naznanil, da bo novi 55 letni predsednik uprave, z delom na novem delovnem mestu pričel 16. avgusta, do 15. avgusta pa mora Krueger odstopiti s položaja in zapustiti upravo. “Z Oliverjem Zipsem, bo uprava BMW AG dobila odločnega, strateškega in analitičnega vodjo. V BMW Group bo vnesel nov zagon in oblikoval prihodnost mobilnosti,” je dejal dr. Norbert Reithofer, vodja nadzornega odbora BMW.

Kot smo že poročali, je bil Zipse že vseskozi favorit za zamenjavo Kruegerja, vse odkar je slednji naznanil, da z BMW ne namerava podaljšati pogodbe. Zipse dela za BMW že vse od leta 1991, ko se je podjetju pridružil kot vajenec. Po dolgih letih dobrega dela si je leta 2015 prislužil mesto v upravi, kjer je bil odgovoren za proizvodnjo. Prav on je odgovoren za izjemno učinkovito proizvodnjo mrežo, ki se je pod njegovim okriljem razširila še na Kitajsko, v ZDA in Madžarsko, ter tako pomagala podjetju BMW k visokim dobičkom.

Zipse je tako odgovoren, da ponese BMW v prihodnost in preusmeri fokus znamke na električne avtomobile in v razvoj avtonomnih avtomobilov in tehnologije.

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code