Vsekakor gre za zelo redek barvni odtenek, pri katerem je verjetno naša prva asociacija karkoli, povezano z vojsko.

BMW M3 v Urban Green zelenem odtenku vsekakor privlači poglede mimoidočih. Črni poudarki ter izpostavljeni deli, narejeni iz ogljikovih vlaken, naredijo to limuzino še bolj misteriozno. Med naborom individualnih storitev vam lahko BMW Individual vašega jeklenega konjička obarva v praktično katerokoli barvo, ki si jo zamislite. Na voljo je bogata paleta s preko 100 razpoložljivimi odtenki.

Ta dotična barva nas verjetno takoj spomni na sijočo, za odtenek svetlejšo klasično oljčno, nekoliko pusto barvo, ki jo lahko najdemo v ameriški vojski. Vsekakor bi bila odlična za previdno vožnjo po cestah, speljanih skozi drevorede. Poudarjena ogljikova vlakna se nahajajo tako na sprednji kot na zadnji strani karoserije, forma materiala pa daje občutek kamuflaže. Vse to se zelo dobro ujema s preostalo vojaško naravo vozila. Satenasta črna črta teče po stranskih pragovih, tu pa je tudi privlačen nabor temno obarvanih platišč z desetimi pari dvojnih krakov. Prepoznavne tribarvne črte, ki nakazujejo na M oddelek, dodajo zelo subtilen vizualni poudarek strehi, ki je prav tako narejena iz ogljikovih vlaken.

bmw-m3-special-urban-green (5)

Žal v potniško kabino nimamo dobrega pogleda, vendar je s fotografije razvidno, da gre tudi v notranjosti za veliko elementov, narejenih iz ogljikovih vlaken; taka sta npr. sredinska konzola ter menjalnik. Sedeži so oblazinjeni v črno usnje. V idealnem primeru bi BMW Individual na njih vključeval še nekaj Urban Green detajlov, a vsaj na fotografiji to ni vidno.

Edina težava, ki onemogoča nakup BMW M3 v tem trenutku je ta, da je naslednja generacija že v razvoju, govorice pa namigujejo, da naj bi bil uradno predstavljen šele na avtosalonu v Frankfurtu v prihodnjem letu.  S turbino podprt 3.0-litrski vrstni šestvaljnik s 48 voltnim blagim hibridnim sistemom naj bi iz sebe “iztisnil” kar okrog 500 konjskih moči. Lažja platforma bi tudi pripomogla h kar največji porabi dodatne moči. Pogon bi, kot do sedaj, ostal na zadnja kolesa, štirikolesni pogon pa bi ostala opcijska izbira.

Kakšno pa je vaše mnenje? Vam je ta neobičajni barvni odtenek všeč ali bi raje izbrali kričeče zeleni primerek, ki ga lahko vidite v spodnji galeriji?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code