Kot verjetno že veste bo BMW z novo generacijo vozil zavrgel trenutno različico serije 5 GT in najverjetneje celo serijo 6 Gran Coupe ter ju nadomestil s povsem novo BMW serije 6 GT.

Če sodimo le po fotografijah testnega prototipa bo BMW serije 6 GT izgledal veliko bolj dinamično kot serija 5 GT, ki je prejela močne kritike prav na račun svojega “neprivlačnega” izgleda. Kar se tiče izgleda novega BMW serije 6 GT le ta z M Sport paketom izgleda bolj agresivno. Še posebej izstopajoč je sprednji odbijač z izredno velikimi zračnimi režami.

Avtomobil sicer nosi enako količino kamuflaže kot zadnje opaženi testni primerek, kar pomeni, da poleg sprednjih luči, ledvičk in površne oblike vozila ne moremo prepoznati točnih linij in oblikovnih rešitev.

bmw-6-series-gt-spy (5)

Vemo pa, da bo novinec uporabljal platformo CLAR, kar s seboj prinaša tudi pol-avtonomno vožnjo ter hibridno tehnologijo, kar čaka vse BMW modele. Tudi ponujeni motorji bodo najverjetneje identični motorjem iz nove limuzinske serije 5.

Največje vprašanje seveda ostaja notranjost. Ko je na trg prvič prišla serija 5 GT je s svojim posebnim oblikovanjem veljala za samoroga v avtomobilski industriji. Za noge je nudila prostora toliko kot večja serija 7, za glavo pa je bilo prostora kot v velikem X5. Če bo to dobro lastnost podedoval tudi naslednik bomo videli ob predstavitvi vozila, vsekakor pa bo na tem področju prekosila limuzinsko serijo 5.

Pričakujemo lahko, da bo BMW serije 6 GT svoj obraz pokazal drugo leto, najverjetneje na avto salonu marca v Ženevi.

Vir: Carscoop

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code