Prototip prenovljenega BMW M2 je bil opažen med testiranji na avtocesti blizu Leipziga v Nemčiji.

Vsekakor ni skrivnost, da nemški proizvajalec avtomobilov pripravlja LCI (impulz življenjskega kroga) za soj najmanjši M model, BMW M2. Slednji naj bi bil predstavljen proti koncu leta 2017, bil pa naj bi jasno in lahko ločljiv od trenutnega modela.

Za začetek bo na zadku prejel nova zadnja svetila, ki imajo nekoliko spremenjen notranji dizajn samih svetilnih teles. Prav tako je moč opaziti kamuflažo na sredini zadnjega odbijača kar pomeni, da se tudi tam skriva sprememba oz. novost.

M2_LCI

Iz fotografij in po poročanju Bimmer Post je razvidno, da je testni M2 opremljen z enakim izpušnim sistemom kot trenutna dvojica M3 in M4. Prav to dejstvo je privedlo do špekulacij, da bi imel lahko prenovljeni M2 pod pokrovom nameščen enak 3,0-litrski motor S55 z dvema turbinama kot ga imata M3 in M4 in ne 3,0-litrski vrstni šestvaljnik z eno turbino kot ga pod pokrovom nosi sedaj.

Vsekakor bi bilo zanimivo, če bi BMW s prenovo predstavil tudi nov standarden motor. Slednje ni nemogoče. Najverjetneje pa gre v tem primeru za istočasno testiranje novih, prenovljenih elementov ter preizkus pogonskega sklopa, ki bo nameščen v močnejše, posebne edicije kot je težko pričakovani BMW M2 GTS/CSL.

Vse bo znano prihodnje leto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code