Nemški, skoraj hišni predelovalec vozil BMW - Alpina, je očitno na pravem pohodu s ciljem na trg spraviti čim več novih modelov.

Na ceste naj bi zapeljal že v začetku prihodnjega leta, takrat pa bo avtomatsko postal najmočnejša in najhitrejša različica bavarskega zastavonoše. Trenutno je najmočnejša različica v prodaji tista z oznako M50i xDrive. Ta za pogon uporablja 4.4 litrski V8 motor s 530 konjskimi močmi in 750 Nm navora, kar je dovolj za pospešek do stotice v vsega 4,6 sekunde.

Morda bi kdo mislil, da je za tolikšnega monstruma to dovolj, a ne Alpina. Njihov model XB7 bo namreč iz dodelanega 4.4 litrskega V8 motorja lahko iztisnil kar 608 konjskih moči in 800 Nm navora, tako kot jih ponujajo v njihovem modelu B7. Uradnih specifikacij zaenkrat sicer še ni znanih, zato trenutno lahko samo ugibamo. Lahko pa opazujemo zakamuflirano zunanjost, ki nam ob podrobnem ogledu razkrije precej detajlov. Opazimo pa lahko ogromne zavore, ki so tokrat nekoliko zanimivo pobarvane v barvo karoserije, klasične alpinine odbijače in prepoznavne štiri izpušne cevi na zadku.

V notranjosti ne pričakujemo posebnih presenečenj, saj bo po vsej verjetnosti uporabljen standardni tretma. To pomeni poseben izbor oblazinjenja z najboljšim usnjem in kontrastnimi šivi, logotipi Alpina in njihovi digitalni merilniki s posebno grafiko v barvah Alpine. Poleg tega, bo imel XB7 glede na filozofijo Alpine, gotovo že standardno vgrajeno vso najboljšo in najnovejšo tehnologijo, ki je trenutno na voljo v modelu BMW X7, kar pa gotovo ne bo poceni.

Fotograf: carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code