Trenutno najlepši BMW je svojo pot že našel na slovenska tla.

BMW serije 8 Gran Coupe velja za najlepšo stvaritev, ki je v zadnjem desetletju zapustila prostore oblikovalskega oddelka BMW v Minhnu. Poleg tega je hkrati tudi edini predstavnik tega segmenta, ki je osnovan na coupeju in ne na limuzini, kar se zagotovo pozna pri vozni dinamiki in oblikovalskih linijah. Opaženi 840d, poleg modela 840i, trenutno s 3.0 litrskim dizelskim šestvaljnikom v nosu predstavlja uverturo v portfelj bavarskega štirivratnega coupeja, vseeno pa na vsa štiri kolesa še vedno prenaša 320 konjskih moči in kar 680 Nm navora.

To je dovolj za pospešek do stotice v vsega 5.1 sekunde, končna hitrost pa je jasno zopet omejena na 250 kilometrov na uro. Po končni hitrosti je torej tako ali drugače izenačen tudi s pošastnim BMW M8 kar ga v kombinaciji z ugodno porabo naredi idealnega za dolga križarjenja preko držav ali celo kontinentov, za kar so tovrstni avtomobili dejansko namenjeni.

Dotični primerek je odet v zelo zanimiv odtenek temno modre, skoraj kraljevske barve, ki jo odlično dopolnjuje zunanji paket kromiranih okrasnih letvic in komplet dvobarvnih platišč velikosti 20 palcev. Za nameček so ta platišča obuta še v Michelin Pilot Sport 3 pnevmatike širine 245 milimetrov spredaj in 275 milimetrov zadaj.

Zunanji videz dodatno začini M Sport paket, ki le še dopolni izjemne linije tega bavarskega štirivratnega coupeja. Tudi v dvobarvni notranjosti bodočega lastnika čaka prava poslastica, saj takoj opazimo svetlo bež usnje, ki ponuja odličen kontrast temni zunanji barvi, to usnje pa odlično dopolnjujejo dodatki iz temnega lesa na sredinski konzoli, ter aluminija na vratih.

Tudi oprema ni ravno skopa, saj že na prvi pogled opazimo adaptivno vzmetenje in aktivni tempomat s sistemom “lane assist”. Potem je tukaj še odlični Bower & Wilkins Diamond zvočniški sistem, ki že sam po sebi stane 6.857 € in še bi lahko naštevali. Že osnovna cena BMW 840d xDrive znaša skoraj 111 tisočakov, ta primerek pa se verjetno bolj približa polno opremljeni različici, ki stane preko 137 tisočakov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code