Na spletu se je pojavila nova galerija vohunskih posnetkov prihajajoče generacije BMW serije 5 Touring, ki je svoje teste opravljala v Nemčiji.

Kljub težki kamuflaži je razvidno, da bo nova petica imela približno enake dimenzije kot trenutna generacija, vseeno pa bo prejela evolucijski zunanji dizajn – podobno kot je to nedavno storila serija 7, na kateri bo G30 (G31) serija 5 tudi temeljila. Bavarski paradni konj je izgubil približno 130 kg, zato podobno dieto lahko pričakujemo tudi tukaj. Zdi se, da prototip uporablja polne LED žaromete, zaobljene zadnje luči pa so le začasne in bodo ob razkritju nadomeščene z novimi.

bmw-g31-serija-5 (5)

Kar se tiče motornih različic smo lahko prepričani, da bo hibrid eden glavnih zvezd v paleti. Preostali motorji bodo v veliki meri preneseni iz serije 7, če bo v ta razred pritaval tudi nov 1,5-litrski turbo bencinski motor, pa še ni znano. Trenutno so možnosti, da bo BMW M ustvaril M5 Touring različico, ovržene predvsem zaradi omejenega trga. Seveda nič še ni zarečeno, predvsem zaradi prihoda E63 in RS6, obeh tudi v karavanskih različicah.

Spy-Shots of Cars

Trenutna generacija serije 5 je proizvedena v Dingolfingu, Nemčiji; G30/G31 pa se seli v Manga Steyr obrat v Grazu. Prva prodaji namenjena vozila bodo iz avstrijskega proizvodnega traku zapeljala v začetku leta 2017.

Vir: Auto Express

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code