Pri večini BMW kupejev bo vzporedno na voljo tudi ujemajoča se različica kabriolet. No, vsaj tako se zdi, ko na hitro ošvrknemo münchensko floto. Edino logično torej je, da bo tudi prihajajoči BMW M8 dobil svojo različico "mehke strehe".

In res je tukaj, trenutno še v razvojni obliki. BMW M8 bo naravni kupe, ki se bo lahko primerjal z F90 M5 in bo nadomestil M6. Kot M model v tej generaciji BMW avtomobilov, bo M8 kabriolet najverjetneje poganjal 4,4-litrski V8 bencinski motor, tak, kot ga ima že F90 M5. Le-ta pri štirivratni limuzini proizvede 600 konjskih moči ter 750 Nm navora. Podoben bo tudi prenos moči z uporabo sistema M xDrive ter Active M Differential. Slednji se uporablja tudi v najnovejšem modelu M.

bmw-m8-convertible-spyshots (10)

Spremembe  šasije bodo podobno sledile športni M diviziji, čeprav s kalibracijo, ki je značilna za kabriolete. Ostali specifični M “elementi” bodo najverjetneje vključevali visokozmogljive zavore, M Servotronic krmiljenje, prilagodljive dušilce ter kartografske sisteme v več načinih. Ne smemo pa pozabiti niti na M Sport volanski obroč. Kar zadeva zunanjost, je BMW M8 kabriolet zelo dobro prepoznaven s specifičnimi M značilnostmi, kot so npr. večji dovodi zraka na sprednjem odbijaču, črne M “ledvičke”, širši kolesni oboki, ki lahko skrijejo kombinacijo večjih platišč in pnevmatik, pa tudi štirje izpuhi, ki so prav tako postali prepoznaven detajl M vozila.

BMW M8 bo tako očitno res prišel na trg in poskrbel za tiste najbolj uživaške kupce.

Vir: Paultan.org

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code