Prihodnji konec meseca se bo v Parizu odvil avtomobilski salon in tam bo BMW pred očmi javnosti končno razkril BMW X2 Concept. Sprva bo v fazi koncepta, leta 2017 pa bodo prvi primerki že zapeljali s produkcijske linije.

Brez uradno predstavitvijo tako BMWjevi inženirji temeljito testirajo platformo prihajajočega križanca X2 na zelo različnih koncih sveta. Prav ta prototip je bil opažen v Španiji.

bmw-x2-spy (11)

X2 bo osnovan na novem modelu X1, kar pomeni, da bo prejel UKL platformo, katero uporablja naprimer tudi serija 2 Active Tourer. Nadaljno to pomeni, da bo kompaktni SUV gnan na sprednji dve kolesi, opcijsko pa bo seveda na voljo tudi štirikolesni pogon xDrive. Ob uradni predstavitvi bo na voljo s tri- in štirivaljnimi motorji, ki bodo nudili med 136 in 231 konjskih moči. Poleg štirikolesne tehnologije xDrive bo na voljo še samodejni 8-stopenjski menjalnik in športni samodejni menjalnik ter vse oprema, ki jo že poznamo iz novega X1.

BMW želi z X2 ustvariti športno kupejevskega SUVa, kar pomeni, da bo v prihodnosti na voljo tudi različica M Performance z okrog 300 konjskimi močmi.

Sprednja maska bo vizualno zelo podobna tisti na X1, od stebrička B naprej pa bo X2 bolj kupejevsko in športno naravnana. X2 želi imeti povsem nov značaj s spuščajočo se streho in povsem novim zadkom.

Kot X1 bodo tudi novi X2 izdelovali v BMW Regensburg tovarni v Nemčiji.

Vir: BMWblog

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code