BMW i družina se počasi seli tudi v naše konce. Prva vozila so na ogled prišla že lansko poletje, čez nekaj tednov pa se bodo prvi kupci že lahko zapeljali na prve testne vožnje.

Za novinarske teste sta v Ljubljano prišla oba modela: na spodnjih fotografijah prikazan oranžen i3 in pred kratkim predstavljen “Sophisto Grey” BMW i8. BMW i prihaja tudi v Slovenijo, prvi salon za električna modela pa bo svoja vrata v ljubljanskem BTC odprl meseca marca.

bmw-i3-v-ljubljani (1)

BMW i3 postavlja nove mejnike v mnogih pogledih in prikazuje ekspanzivno vizijo prihodnosti avtomobilizma. Namenoma je zasnovan tako, da ima majhen vpliv na okolje in je brez emisij, če pa vam samo električni pogon ni dovolj, je na voljo tudi dodaten motor, ki skoraj podvoji električni doseg baterije. BMW i3 je bil oblikovan tako, da je vozilo kot nalašč za uporabo v mestu, manjkajo mu le agresivne linije in značilnosti ostalih BMW modelov. Vendar kar izgubi na izgledu, i3 pridobi na tehnologiji in inovativnosti, z uporabo različnih modernih materialov. Njegov električni motor proizvede 170 konjskih moči in 250 Nm navora, do stotice potrebuje 7,2 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 150 km/h.

Pri nas zanj odšteli od 36.550 €, za i3 z motorjem za podaljšanje dosega pa boste morali odšteti od 41.200 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code