Trenutno še edini predstavnik karavanske serije 3 z vrstnim šestvaljnikom v nosu, je bil že opažen v Sloveniji.

BMW je nedolgo tega predstavil tudi karavansko izvedbo novega BMW serije 3, do prihoda izjemno zmogljive različice M340i pa je ravno različica 330d še edina z vgrajenim vrstnim šestvaljnikom. Gre za 3.0 litrski dizelski agregat, ki razvije kar 258 konjskih moč in 580 Nm navora, obenem ga je moč kupiti le v kombinaciji s štirikolesnim pogonom xDrive in odličnim osem stopenjskim samodejnim menjalnikom. To pomeni, da je tudi eden izmed najhitrejših saj s pospeškom do stotice opravi v vsega 5.4 sekunde, končna hitrost pa je elektronsko omejena na 250 kilometrov na uro.

Kot tak je posledično tudi najdražji v celotnem portfelju karavanske serije 3 saj pri nas že v osnovi stane 57.200 €. Omenjeni primerek, ki je prav gotovo prvi tak BMW 330d Touring v Sloveniji pa je zagotovo še mnogo dražji, saj lahko ob hitrem pregledu fotografij opazimo tudi veliko dodatne opreme. Avtomobil je odet v privlačno, a nevpadljivo temno sivo barvo, na zunanjosti pa najprej opazimo M Sport paket in zmogljivejši M Sport zavorni sistem s štiribatnimi modrimi zavornimi čeljustmi spredaj. Zunanji videz lepo zaključijo še t.i. chrome paket in ravno prav velika platišča, ki so del M Sport paketa.

Tudi znotraj ni od muh saj takoj opazimo dvobarvno notranjost in športne sedeže v bež usnju, ob podrobnejšem pregledu pa lahko opazimo še digitalne merilnike, gumb za prilagajanje adaptivnega vzmetenja ter širok nabor asistenčnih sistemov kot je naprimer radarski tempomat s funkcijo ohranjanja voznega pasu.

Kakorkoli že, kar nekoliko zavidamo “kupcu tega avtomobila”, saj bo več kot očitno dobil izjemno privlačen, zmogljiv in tudi praktičen družinski avtomobil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code