Že vse od debija BMW X5 M, si navdušenci želijo manjšega X3 M, saj njegova manjša masa, manjše mere in nižja lega bolj pristojita črki M, kot večjemu X5. No očitno bodo te prošnje kmalu uslišane, saj je bil testni BMW X3 M že opažen z minimalno kamuflažo med testiranji na Nurburgringu.

BMW do sedaj še ni ponudil prave ‘M’ različice svojega modela X3, kar pa se bo z novo generacijo spremenilo. Čeprav tudi ta še ni čisto ‘zunaj’, bavarci vseeno razvijajo M model, ki pa glede na te vohunske fotografije, izgleda že skorajda končan, na njih pa lahko vidimo, kako testni vozniki pilijo še zadnje nastavitve podvozja, zavor in krmilnega sistema, preden gre avtomobil v proizvodnjo.

Izgleda, da je BMW z razlogom čakal na X3 M model, saj je ravno tretja generacija X3 najprimernejši kandidat za ‘M tretma’ in ima tudi v osnovni različici najboljšo šasijo med vsemi X3 do sedaj. Zaradi pomanjkanja kamuflaže, si lahko že povsem predstavljamo kako bo X3 M izgledal. Štiri izpušne cevi, večja platišča in bolj jezen pogled, že takoj razkrijejo korenine v M oddelku.

Če verjamemo govoricam, naj bi se pod motornim pokrovom znašel S55 motor, ki naj bi imel podobno konfiguracijo kot tisti v M3 in M4. Pričakuje se, da bo razvijal okoli 450 konjskih moči, kar je enako kot M3 s Competition paketom, vendar ne pričakujte enakih zmogljivosti, saj bo X3 M vseeno dosti težji od modela M3. Le pospešek do stotice bo zahvaljujoč štirikolesnemu pogonu verjetno zelo podoben, če ne še celo boljši od M3, kar je za tak majhni SUV presneto hitro.

BMWBLOG-F97-X3M (4)

Glede na agresiven dizajn že standardne X3 ali celo modela X3 M40i, ki je trenutno najšportnejši in najlepši X3, menimo, da nas čaka res lep in zelo zabaven SUV, saj bo ravno M model k izgledu dodal še dodatno mero agresivnosti in tako poskrbel, da bodo imeli bavarci tudi kandidata za enega najlepših športnih terencev nasploh.

Fotograf: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code