Danes smo v Ljubljani opazili novo generacijo športnega terenca X5! Primerek z dizelskim motorjem je odet v čudovito Mineral White barvo zunanjosti, ki odlično prikaže vse izklesane poteze.

Pred nekaj minutami smo v Ljubljani opazili povsem novo generacijo športnega terenca z imenom X5. Brez dvoma bo kljub temu, da je odet v nevtralno belo barvo Mineral White privabil kar nekaj pogledov mimoidočih. Glede na to, da je trenutna generacija na trgu že vse od leta 2013, je bila nova generacija že kar potrebna. Pri znamki so se potrudili, da so v novo generacijo X5 vgradili najnovejšo tehnologijo, zato verjamemo, da bo kar dobro pretresel segment večjih športnih terencev! Medtem ko zunanjost zvesto sledi najnovejšim smernicam znamke z večjimi sprednjimi ledvičkami, opazimo tudi močno izklesane poteze na karoserije, ki napovedujejo robustnot športnega terenca. V notranjosti se bohoti napredni BMW Live Cockpit Professional, ki je nameščen serijsko v čisto vse različice, izboljšani sistem iDrive pa seveda vključuje digitalne merilnike in 12,3-palčni multimedijski zaslon. Head-Up zaslon je bil močno izboljšan in predstavlja optimizirano 3D grafiko. Ambientalna osvetlitev je močno izboljšana in tokrat s funkcijo Welcome Light Carpet. Še nekaj zavidljivih podatkov notranjosti: večfunkcijska prednja sedeža z masažno funkcijo, štiripodročna samodejna klimatska naprava, ogrevani nasloni za roke, hlajena/ogrevana držala za pijačo v sredinski konzoli, panoramska steklena streha Sky Lounge…

Naša ekipa, je vedno na preži nad ekskluzivnimi primerki znamke BMW. Opaženi primerek pod pokrovom motorja skriva vrstni šestvaljni dizelski motor prostornine 3,0-litra. Gre namreč za xDrive30d različico, ki razvije 195 kilovatov oziroma 265 konjskih moči in 620 nevtonmetrov navora. Do sto kilometrov na uro potrebuje le 5,2 sekunde, doseže pa 250 kilometrov na uro. Svojo zunanjo podobo pa poveličuje tudi M Sport paket zunanjosti, ki doda agresivni M Aerodynamics sprednji in zadnji odbijač ter pragove, bolj izrazit M Sport izpušni sistem, M Sport vzmetenje, M Sport zavore, obrobo stranskih stekel v visoko sijoči črni barvi in obrobo kolotekov v barvi vozila,. V sklopu tega paketa v notranjosti opazimo M letvice na pragovih, M Sport Vernasca usnjeno oblazinjenje M preproge in pedala ter ključ oblikovan v M slogu.

Brez dvoma verjamemo, da bo nova generacija modela X5 ponosno nadaljevala več kot le uspešno zgodbo športnega terenca, ki je vse od začetka po vsem svetu prepričal že več kot 2,2 milijona kupcev!

 

1 komentar

  1. Spet zgleda kot ženski enoprostorec, če parkiram svojega Porsche Techart Magnuma poleg. BMW za ljudi brez domišljije. Seveda je M – oddelek zgodba za sebe.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code