Ste zelo težko pričakovali novo generacijo priljubljenega BMW X6? No čakanja je končno konec, saj smo opazili že prvi primerek z oznako M50d v Sloveniji.

V tretji generaciji BMW X6 uporablja čist in ekskluziven oblikovalski jezik, ki dobro dopolnjuje sicer samozavestno in dominantno podobo. Spredaj to pomeni izjemno agresivne poteze, ki ga na cesti naredijo zelo impozantnega, zadaj pa nekoliko kontroverzen izgled ki morda ni prav vsem po godu. Novi X6 je v primerjavi s predhodnikom tudi mersko zrasel in sicer za dobra dva centimetra in pol v dolžino, ter za centimeter in pol v širino, v višino pa je celo izgubil 6 milimetrov. Morda še največja sprememba je doletela medosno razdaljo, ki je tokrat daljša za kar 42 milimetrov.  Vse to pomeni več prostora v notranjosti in prtljažniku, ter še bolj elegantno-kupejevsko podobo.

Opaženi primerek, ki nosi oznako M50d je opremljen z 3.0 litrskim dizelskim motorjem, ki s pomočjo kar štirih turbin ponuja 400 konjskih moči in skoraj tovornjaško zalogo navora. Skupaj s štirikolesnim pogonom xDrive je to dovolj za pospešek do stotice v zgolj 5,2 sekunde kar je povsem enako kot slavni BMW e46 M3!

Tako M50d, kot tudi bencinska različica M50i, sta že standardno opremljena z M Sport paketom, M Sport zavornim sistemom in celo M Sport izpušnim sistemom, opcijsko pa je pri obeh na voljo tudi M Sport zadnji diferencial, ki bo poskrbel za še več oprijema in še več zabave.

Menimo, da novemu BMW X6 z M Sport paketom zelo pristoji ta rjavo-zelena barva, ki skupaj z ogromnimi M Sport platišči poskrbi za nekakšen športno-poslovni izgled. Tudi bela notranjost se lepo vklopi v sam avtomobil in poskrbi za potreben kontrast med temačno zunajostjo in svetlo notranjostjo.

Kaj pravite bo bodoči lastnik zadovoljen s svojim nakupom? Glede na količino opreme, ki jo ta avtomobil premore zagotovo ne bo poceni.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code