Gre za novinarski primerek, ki ima ponovno nameščene Češke registrske tablice. Brez dvoma je prava vaba za oči, še posebno zaradi atraktivne barve!

V Sloveniji bo v naslednjih dneh zopet moč videti nekaj atraktivnega in nadvse zanimivega. Če boste pozorni, boste lahko opazili BMW i8 Roadster, ki je bil nekaj mesecev nazaj predstavljen skupaj s prenovljeno Coupe različico. Le-ta je bila v ponudbi že štiri leta, za različico Roadster pa verjamejo, da bo velika uspešnica. Če ste pozorni, smo zapisali zato, ker je le malo verjetnosti, da ga boste slišali, zaradi atraktivne barve, ki se imenuje E-Copper s poudarki Frozen Grey pa ga boste zagotovo opazili.Kot ekipa, ki je vedno na preži nad ekskluzivnimi primerki BMW vozil, smo torej imeli priložnost opaziti edinstven primerek visokozmogljivega hibridnega športnika, ki sliši na ime i8 Roadster. Kot lahko vidimo iz fotografij, BMW i8 Roadster izgleda odlično. Kljub temu, da i8 že vse od prve predstavitve prinaša futurističen dizajn, menimo, da je v Roadster različici brez strehe še nekoliko bolj zanimiv kot sicer. Streha je električno upravljiva, odpre oziroma zapre se v le 16 sekundah, pri hitrostih do 50 kilometrov na uro.

Pogonski sklop je ostal isti, le nekaj je malenkostnih izboljšav. 1,5-litrski turbo motor razvije 231 konjskih moči, električni motor pa 143 konjskih moči, kar je 12 več kot prej. Enak je ostal tudi šest-stopenjski samodejni menjalnik, ki moč bencinskega motorja prenaša na zadnji kolesni par. Sprednji kolesni par poganja električni motor.

Vas zanima kako hitro pospeši do stotice? V le 4,6 sekunde! Pospešuje vse do 250 kilometrov na uro. Kaj menite o tem zanimivem lepotcu, vam je všeč? V Sloveniji boste za njega odšteli vsaj 162.500,000 evrov, za barvo tega primerka pa še dodatnih 823,00 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code