Nemški uglaševalec BMW in AMG vozil, G-Power, se je s svojo magijo dotaknil BMW M8 Competition in s tem dvignil kupeja iz Bavarske na novo raven.

Povečanje moči ni na seznamu prioritet, ki bi jih spremenil pri BMW M8 Competition, vendar je G-Power po predstavitvi njegovih paketov uglaševanja za F90 M5 dodal prav to. Nemško podjetje ponuja štiri stopnje nadgradnje zmogljivosti, najboljša pa stane 8925 evrov.

Z uporabo znanja, pridobljenega pri razvoju delov za model F90 M5, model, opremljen z enakim pogonskim sklopom, lahko G-Power M8 sedaj prejmemo v izvedenkah Hurricane RR in RS. Slednji združuje nadgradnjo turbopolnilnikov in manj omejujoč izpušni sistem, s končno močjo 829 »konjev« in 1050 Nm navora! To predstavlja povečanje za neverjetnih 212 »konjskih moči« ter 300 Nm navora nad standardno izvedenko!

Vrhunec ponudbe je G8M Hurricane RR, ki je prejel paket nadgradenj GP-900 in tako to bavarsko mrcino spravil na osupljivih 888 »konjev« in 1050 Nm navora. Poleg istih nadgradenj v prvem paketu so vgrajeni tudi kovani bati, nadgrajene ojnice, izboljšano hlajenje in številne okrepljene komponente pogonskega sklopa. Največja hitrost pa je omejena zaradi drugega dejavnika – pnevmatik. Zato le-ta ostaja pri skromnih 340 km/h.

Podatki o pospeševanju tokrat na žalost niso bili podani, vendar bo zahvaljujoč standardnemu sistemu štirikolesnega pogona xDrive in njegovemu osemstopenjskemu samodejnemu menjalniku avtomobil že v osnovi, brez predelav, stotico premagal v samo 3,2 sekunde. Z dodatnimi 271 »konji« bi si lahko predstavljali, da se bo ta številka znatno izboljšala.

Drugi dodatki vključujejo motorni pokrov iz ogljikovih vlaken v vrednosti 6000 evrov, ​​ki naj bi zmanjšal težo in izboljšal regulacijo toplote. Fiksno zadnje krilo GP-Dynamic je lahko opremljeno tudi za povečanje potiska (downforce), stranke, ki se pa bodo naposled odločile za Hurricane RR pa bodo brezplačno deležne preoblikovanja kabine. To je na voljo tudi kot dodatna izbira pri modelu RS.

Cene za začetno nadgradnjo GP-720 se začnejo pri 2495 evrih, ​​za vrhunski GP-900 pa se povzpnejo na 8925 evrov.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code