Najprej smo mislili, da je napaka, pa očitno ni.

Novi BMW serije 2 Gran Coupe je bil na razstavi Festival Automobile International, ki se odvija med 29. januarjem in 2. februarjem v Parizu, imenovan za najlepši avtomobil letošnjega leta. Na spletnem glasovanju na njihovi uradni spletni strani, ki je trajalo od 6. decembra 2019 do 19. januarja letos, je javnost izbirala med šestimi konkurenti. Poleg majhnega bavarskega štirivratnega coupeja, so se za naziv potegovali še Mercedes Benz CLA, Land Rover Defender, Ford Puma, Peugeot e-208 in Mazda 3.

 

 

Po prvem krogu so izločili 3 kandidate, za finalnega pa so se tako kvalificirali le BMW serije 2 Gran Coupe, Peugeot e-208 in Mazda 3. Kot smo že povedali, je zmaga romala v roke bavarcem, česar pa ne razumemo najbolje, saj menimo, da dizajn serije 2 Gran Coupe ni ravno najbolj posrečen, še posebej njegov zadek. Sicer si moramo vseeno priznati, da konkurenca ni bila ravno huda, saj bo z modelnim letom 2020 na trg prišlo še veliko avtomobilov, ki bi se z lahkoto potegovali za naziv.

BMW serije 2 Gran Coupe ima sicer malo skupnega s klasično serijo 2. Osnovna arhitektura je namreč enaka kot pri novi seriji 1, kar pomeni prednji pogon in prečno postavljen pogonski agregat. Seveda je opcijsko na voljo xDrive štirikolesni pogon, najbolj vroča različica M135i pa ponuja kar 306 konjskih moči.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code