V Parizu je BMW poleg treh novosti predstavil tudi celoten asortiman vozil M oddelka. Tako so izstopali M2 varnostno vozilo pri dirkah MotoGP, ter posebna serija M3 30 yahre, izdelana ob 30. obletnici M3.

Pariški avtosalon v teh dneh sprejema obiskovalce s celega sveta, ki si v francoski prestolnici lahko ogledajo vse najnovejše modele svetovnih znamk. Med njimi tudi BMW predstavlja kar nekaj novosti, kot tudi nekaj že znanih vozil. V zadnjih dveh septembrskih dneh smo prvi pogled na vozila bili deležni novinarji, kjer smo lahko opazili čudovite primerke vozil. V M oddelku tako ni bilo prav posebnih novosti, so pa kljub temu M vozila zelo očitno privabljale novinarje s celega sveta, saj je bil prostor le redkokdaj prost za nemoteno fotografiranje.

BMW M2 z M performance deli in MOTO GP

Zelo v ospredje postavljen BMW M2 z M Performance deli je še bolj dirkalno pripravljen BMW malček, ki s svojo drzno zunanjostjo privablja poglede in prebuja željo po vožnji te male pošasti. Poganja ga enak 3-litrski TwinPower Turbo bencinski motor, ki proizvede 370 konjskih moči, a ima dodelane zunanje komponente, ki vplivajo na aerodinamičnost vozila. Tako je opremljen z dodanimi sprednjimi podaljški odbijača, podaljški pragov, zadnjim difuzorjem in zadnjim spojlerjem, ki so izdelani iz lahkih a močnih ogljikovih-vlaken.

Poleg optimalno dirkalno pripravljenega M2 pa je stal čudovit bel M2 varnostni avto dirk MotoGP. Ima kar nekaj očitnih dodelav, kot so M Performance dodatki, karbo-keramične zavore, Michelin cup pnevmatike, LED varnostne utripalke spredaj, zadaj in na strehi, varnostna kletka, RECARO dirkalni sedeži ter gasilni aparat. V tradicionalni M poslikavi je torej tudi pravi dirkalnik, s pomočjo M Performance izpušnega sistema pa je občasno tudi glasnejši od dirkalnih motociklov na dirkah MotoGP.

BMW M3 – 30 yahre in M4

Za prvo vrsto športnih dvojic pa sta stala dva malo večja primerka BMW cestno-legalnih dirkalnikov. Prvi med njimi je slavnostni BMW M3 z oznako 30 Yahre, ki oznanuje 30. letno obletnico oznake M3. Najbolj očitna sprememba je posebna Frozen Silver barva, v kombinaciji z  20 colskimi platišči. Platišča so del Competition paketa, ki vozilu doda 19 konjskih moči in nudi spremembe vzmetenja, diferenciala in sistemov za stabilnost vozila. Oznake “30 Yahre” je moč najti na več mestih vozila, v notranjosti pa so sedeži oblečeni v najkvalitetnejše Merino usnje. Vsi primerki so opremljeni tudi z DCT avtomatskim menjalnikom. Le 500 jih je izdelanih, zato je ta primerek še bolj poseben.

Poleg M3 pa je bil na voljo ogleda tudi M4 v Sakhir oranžni barvi. Gre za običajno športno verzijo M4, ki jo poganja 3-litrski turbo motor s 431 konjskimi močmi. Tehta manj kot 1.500 kilogramov, zato do 100km/h potrebuje le 4.1 sekunde. V primerjavi z M3 je to 0.2 sekunde hitreje z enakim motorjem in menjalnikom. Oranžna barva se M4 zelo lepo poda in je zelo popestrila razstavni prostor M oddelka.

 

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code