BMW je za letošnji avtosalon v Parizu pripravil nekaj posebnežev, svoje navdušence pa je razočaral z novico, da serije 5 v Parizu še ne bo pokazal javnosti. Kaj nas torej novega čaka letos?

Na pariškem avtosalonu bo BMW letos premierno predstavil le pet novih oziroma nekoliko spremenjenih vozil družbe BMW. Gre za štiri vozila znamke BMW in eno vozilo znamke MINI.

Med BMW modeli se bo v Parizu predstavila konceptna različica mestnega križanca X2, i8 v novem črnem odtenku, i3 z izboljšano baterijo in večjim dometom ter serija 3 Gran Turismo. Veliko razočaranje je odločitev družbe, da ne predstavi nove serije 5 in končne različice modela X2.

BMW X2 (koncept)

Zaenkrat smo videli le skice in fotografije zakamufliranega križanca, ki le nakazuje čemu bo končna različica podobna. Tudi na avtosalonu še nismo videli povsem dokončane različice vozila, saj je zaenkrat še v zaključni konceptni fazi. Kot že ime nakazuje se bo umestil med modela X1 in X3, s svojo pojavnostjo pa cilja na športno, kupejevsko ostro silhueto. Kljub zaključni konceptni fazi končnega izdelka vsekakor še ne bomo videli do prihodnjega leta.

Po ugibanjih naj bi bil ob uradni predstavitvi na voljo s tri- in štirivaljnimi motorji, ki bodo nudili med 136 in 231 konjskih moči. Poleg štirikolesne tehnologije xDrive bo na voljo še samodejni 8-stopenjski menjalnik in športni samodejni menjalnik ter vse oprema, ki jo že poznamo iz novega X1.

BMW želi z X2 ustvariti športno kupejevskega SUV, kar pomeni, da bo v prihodnosti na voljo tudi različica M Performance z okrog 300 konjskimi močmi.

BMW i8 Protonic Dark Silver Edition

Pravo svetovno premiero pa bo doživela še omejena izdaja modela BMW i8 Protonic Dark Silver Edition. BMW i8 ostaja v osnovi nespremenjen, dodan je le nov odtenek za priljubljenega športnega hibrida. BMW i8 v Protonic Dark Silver izvedenki pooseblja nepremagljivi športen in futurističen karakter. Temna barva še bolj poudari širino in nizko lego vozila. i8 v tej različici izgubi vse nežno modre dodatke, ki opozarjajo na “modro energijo” oddelka BMW i, i8 Protonic Dark Silver Edition pa ni zato nič manj varčno in ekološko naravnan.

BMW i3 z močnejšo baterijo

BMW je za svojega najbolj ozaveščenega malčka priskrbel boljšo baterijo, ki hkrati omogoča večji domet. BMW je že maja naznanil veselo novico glede nadgrajene baterije za i3, ki se je iz 60 Ah povečala na 94 Ah. Ko je govora o velikosti, je potrebno opomniti, da baterija sicer ostaja dimenzijsko enako velika in le za malenkost težja, se je pa povečala gostota baterije, ki omogoči dodatne kilometre. Če smo natančni, se doseg poveča za kar 50 %, s čimer naj bi po novem i3 prevozil realnih 300 kilometrov. Poleg nove baterije bo mestni malček na voljo tudi v novih barvnih odtenkih: Protonic Blue, Capparis White in Fluid Black.

BMW 3 Gran Turismo

BMW serije 3 Gran Turismo je v Parizu doživel svetovno premiero. V novi seriji 3 se med seboj prepletajo prestižna eleganca, športnost in prostornost v tokrat še bolj suvereni obliki, po zaslugi novih motorjev pa je deležen tudi večje moči in boljše energijske učinkovitosti. Napadalna zunanjost in čudovita mehka notranjost v seriji 3 GT bosta prepričala še več svetovnih kupcev. Prostornost, športnost in eleganca se odlično ujemajo v končnem izdelku.

Več o povsem novi seriji 3 Gran Turismo pa v prihodnjih dneh, saj ga imamo v teh dneh že na obsežnem testu.

MINI Clubman John Cooper Works

Clubman velja za velikega posebneža, ki nase opozarja s posebno obliko in večjo, za Mini netipično zasnovo. Postreže z večjo prostornostjo, po novem pa z oznako JCW (John Cooper Works) tudi z večjo močjo. 2,0-litrski štirivaljnik priskrbi poskočnih 231 konjskih moči in 320 Nm navora. Občutnejšo športnejši elementi poudarjajo njegov športni karakter, seveda pa je bistvo JCW vozil prav zvok, ki ga proizvede izpušni sistem. Vsekakor nas Mini na tem področju tudi tokrat ne bo razočaral.

Kot rečeno bo BMW letos z novimi modeli nekoliko bolj skromen, saj bo s predstavitvijo končne različice modela X2 in serije 5 še nekoliko počakal. Zato pa bo tokrat predstavil posebneže; od konceptnega križanca X2 pa vse do velikega MINI Clubman JCW. Ste nad predstavljenim razočaranim ali vas je BMW vseeno navdušil in izpolnil vaša pričakovanja?

No naj vas potolažimo, naslednji prispevek vas bo navdušil, saj vam bomo predstavili M performance in BMW M oddelek, ki je bil razstavljen na salonu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code