Čas je za še zadnje popravke in luč sveta bo zagledal novi X4. Pričakujemo ga lahko v prvi polovici prihodnjega leta. A našo pozornost je tokrat pritegnil njegov M "bratec" ...

BMW X4 je bil že viden brez kakršnekoli kamuflaže, X4 M pa je, predvidljivo, opremljen s paketom ojačanih, bolj agresivnih odbijačev, večjih zračnih dovodov, večjih koles ter zavor, na zadku pa opazimo še spojler in štiri izpušne zaključke.

Moč bo prihajala iz TwinPower Turbo 3,0-litrske šetvaljne enote, s kodno oznako S58. Poročila nakazujejo skupno moč okoli 450 konjskih moči. Na papirju se tako zdi, da novi BMW ne bo premogel toliko surove moči v primerjavi s svojim največjim tekmecem, Mercedesem AMG GLC 63. A prepričani smo, da bodo Bavarci našli način, kako se zoperstaviti svojemu največjemu “sovražniku”.

bmw-x4-M (10)

Na podlagi enakih temeljev, ki so jih uporabili že pri X3, bo novi X4 M imel veliko koristi – cel nabor ukrepov, ki bodo pripomogli k zmanjšanju teže, deležen pa bo tudi najnovejše pogonske tehnologije, ki jo premore BMW M oddelek. Vozilo bo proizvedeno v tovarni Spartanburg, vzporedno z BMW X3.

Izgleda, da je tokrat BMW izpopolnil SUV Coupe dizajn. X4 je tako dobila veliko bolj všečno obliko, a vendar se zdi, da je celoten stil preveč podoben GLC kupeju.

Kljub vsemu navedenemu bomo dali času čas in svoje realno mnenje podali takrat, ko bosta avtomobila predstavljena očem javnosti.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code