Ta neverjeten primerek BMW 3.0CS iz leta 1973 je med drugim na klubskem Avto showu v britanski Kolumbiji pobral tudi kar nekaj nagrad, sedaj pa se je lastnik odločil, da ga proda.

S turkizno zunanjostjo in Alpina platišči ter črnim usnjem in lesom v notranjosti izgleda naravnost fenomenalno. Ko izvemo še, da je v svojem ‘življenju’ prevozil samo 30.600 kilometrov, pa nakup postane še bolj privlačen. Avtomobil se namreč prodaja na spletnem portalu Bring a Trailer, kjer si lahko za zajetno vsoto denarja, kupite košček bavarske zgodovine.

Z novim vzmetenjem ga je lastnik spustil bližje k tlom, Boschevi releji so poskrbeli za svetlejše luči na prestavni ročici pa se je znašla ročica z napisom Alpina. Znotraj lahko najdemo še električni pomik stekel, leseni furnir na armaturni plošči, sredinski konzoli in na vratnih oblogah, radio pa ima dodan ‘aftermarket’ telefonski adapter, ki omogoča poslušanje lastne glasbe iz prav tako novih zvočnikov.

Srce avtomobila predstavlja 3.0 litrski M30B30 vrstni šestvaljnik, ki proizvaja 182 konjskih moči in moč preko štiri stopenjskega ročnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par. V avtomobilu so prav tako še originalna navodila za uporabo, pokrivalo za avtomobil ter obvezen set orodja. V času pisanja je najvišja ponudba znašala že 45 tisoč dolarjev (slabih 40 evrskih tisočakov) do konca dražbe pa je samo še nekaj dni zato pohitite. Le pripravite denarnice saj ta primerek zagotovo ne bo šel poceni, upoštevati pa morate še prevoz v Slovenijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code