Prvo leto novega desetletja se počasi izteka in vsi si bomo leto 2020 zapomnili po tem, kako težko in nadležno je bilo. Zelo malo je ljudi, ki je večino od tristo šestinšestdesetih dni imelo pozitivnih. Neglede na celotno situacijo v svetu pa je letos bilo v prodaji kar nekaj odličnih Bavarcev. Predstavljamo vam pet najboljših BMW-jev, ki so trenutno naprodaj.

BMW I3

Kontroverzen začetek članka. Prvi v (naključni) vrstnem redu je kmalu odhajajoči BMW i3, ki ni najboljši EV na trgu, niti ni najboljši EV v svojem segmentu. Toda i3 ima nekaj, zaradi česar izstopa v BMW ponudbi – ljudem ponuja cenovno relativno ugoden način vstopa v svet električnih vozil. Torej, v letu, napolnjenem z izčrpanostjo in frustracijami, je BMW mnogim kupcem z izbiro »poceni električarja« verjetno zagotovil malo oddiha od vse te norosti.

BMW M5 Competition

Čeprav BMW M5 Competition večini absolutno ni dostopen model, je s ceno precej višje od sto tisočakov še vedno eden najboljših in najbolj zaokroženih BMW-jev v prodaji. Pravzaprav je brez obzira na ceno morda celo najboljši BMW v prodaji danes. Izgleda čudovito, ima čudovito kabino in je osupljivo hiter. M5 lahko doseže sto kilometrov na uro hitreje kot mnogi sodobni superšportniki in bo tako osramotil skoraj vse. Poleg tega pa se na cesti vede kot povsem navaden športni avtomobil in hkrati ponuja pristno, napredno ter nadvse luksuzno notranjost. M5 je eden od redkih resničnih vsestranskih vozil na trgu.

BMW M340i Touring

Kar zadeva vsestranskih vozil, je prav tako eden najboljših BMW M340i Touring (vse do prihoda novodobne ikone M3 Touring). Očitno je, da M340i Touring temelji na že tako briljantni limuzini M340i, le da se ponaša v karavanski karoseriji in poleg zmogljivosti doda veliko mero praktičnosti. Zahvaljujoč osupljivemu motorju B58 je M340i Touring hiter športni avtomobil, ki brez problema služi štiričlanski družini. Izgleda fantastično, ima čudovito notranjost in tudi cena je relativno prijazna kupcu. V BMW-jevi zasedbi res ni boljšega vsestranskega (ter dostopnega) celovitega paketa.

ALPINA B3

Še ena kontroverznost – čeprav ALPINA B3 mogoče res ni pravi BMW, ampak…dejansko je in definitivno je eden najboljših BMW-jev v prodaji. B3 temelji na seriji 3, ima povečano moč motorja S58, ki ga najdemo v novem BMW M3. Tako proizvede neverjetnih 456 konjskih moči in 700 Nm navora, kar je dejansko dovolj, da si stoji z ramo ob rami z M3. Kljub temu pa ga z bratom ločuje velika razlika – maska. ALPINA B3 ohranja standardno masko serije 3, ki nam je vsem zelo ljuba. Predstavlja dejansko željo večine oboževalcev, kako naj bi BMW M3 v resnici izgledal.

BMW M2 CS

Brez dvoma je BMW M2 CS najboljši vozniški avtomobil v zasedbi znamke. Je oster, dobro uravnotežen, dobro izgleda, resno hiter in ima šeststopenjski ročni menjalnik. Gre za »oldschool« hudomušni mali kompakten M avtomobil, ki je neposredno primerljiv z legendarno serijo E46 M3. Resda lahko enako rečemo o M2 Competition, toda CS je končna verzija tega, kar lahko dejansko iztisneš iz tako široko priljubljenega kupeja. Ker gre torej za najboljšo vozniško različico najboljšega voznega BMW-ja, je nedvomno najboljši BMW v prodaji danes.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code