Zaenkrat le računalniška upodobitev, izpeljanka iz fotografije nove generacije X1, kmalu pa tudi v vseh prodajnih salonih: govorimo o BMW X2. Spet nekaj novega, spet nekaj nenavadnega.

Nekaj časa nazaj smo že pisali o novem mestnem terencu bavarske družine, ob naslednji upodobitvi pa se je prah ponovno dvignil. Po nekaj letih dvomov in govoric je X2 prejel zeleno luč za proizvodnjo, ki naj bi se pričela leta 2017. Prve govorice so se začele že leta 2014, športni terenski coupe pa naj bi zapolnil “praznino” (ali je res takšna praznina?) med X1 in X4. Seveda vem, kaj razmišljate… pa ne že spet še en nepotreben SUV (ozrioma SAC)! Vendar povpraševanje po takšnih vozilih z leti le narašča, zato je jasno, da se podjetja prilagajajo trgu. Nekaj časa ni bilo jasno, zakaj BMW ustvarja prototip z imenom XCite, sedaj pa vse kaže na to, da bo to obliko prejel ravno X2.

bmwX2new

Grajen in osnovan bo na drugi generaciji X1 s sprednjim pogonom in spremenjeno platfromo. Njegove linije bodo sledile že poznanima X4 in originalnemu X6. Tudi X2 bo petvratni, s prtljažnimi vrati pod precej bolj ekstemnim kotom, kot pri praktičnem X1 – to pač je cena coupejevskega oblikovanja. X2 naj bi bil na voljo ekskluzivno s 3- in 4-valjnimi bencinskimi in dizelskimi različicami, s štirikolesnim ali le osnovnim – spredaj gnanim pogonom. Tudi menjalniki ostajajo klasični: šeststopenjski ročni ali osemstopenjski samodejni za xDrive izvedbe. X2 ne bo proizveden v ZDA, temveč bo svoj dom našel v Regensburgu, Nemčiji.

Predstavljena upodobitev prikazuje nekaj podobnega prihajajočemu X2, seveda pa zaradi pomankanja informacij nimamo nobenih dokazov, da bo novi SAC podoben računalniškemu ustvarjanju.

Vir: Ascariss Design

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code