Vsi že nestrpno pričakujemo novo leto, pa ne samo zaradi zabav in daril ter novoletnih zaobljub, ki jih nikoli ne bomo izpolnili, ampak zaradi prihoda težko pričakovanega F87 M2.

Naslednjik originalnega “baby M” 1M bo s prihodom na trg imel kar težko nalogo zadovoljiti vsa pričakovanja. Zlasti zaradi neizmerne uspešnosti prodanih športnih coupejevskih enk, ki so še dandanes ekstremno zaželjene.

Vsak teden se pojavlja več računalniških upodobitev modela, saj je dejansko vozilo trenutno še zavito v kamuflažni vzorec. BMW M2 na fotografiji uporablja unikatno oblikovan prednji odbijač z aerodinamičnimi režami, razširjene blatnike, pokrov motorja z zračnimi režami, karbonsko streho, LED žaromete in tipična M stranska ogledala.

Pod pokrovom motorja bo Baby M skrival posodobljeno verzijo N55 TwinPower 3,0-litrskega motorja (N55B30T0), ki bo proizvedel 380 konjskih moči, na voljo pa bo s samodejnim ali ročnim menjalnikom. M2 naj ne bi presegal teže 1530 kilogramov, kar pomeni da bo lažji od trenutno najzmoglivejše dvojke, M235i. Lahka izdelava mu bo omogočala, da bo do 100 km/h pridrvel v 4,4 sekunde z DCT menjalnikom, kar je 0,5 sekunde hitreje od 1M Coupeja.

BMW F87 M2 bo na voljo v začetku leta 2016, premiero pa bo doživel nekaj mesecev prej.

Vir: BMWBLOG

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code