To kar se je govorilo nekaj preteklih mesecev je sedaj potrjeno: tik za našo mejo bo poleg drugih modelov in znamk na proizvodni trak v letu 2017 po vsej verjetnosti zapeljala tudi nova generacija BMW serije 5.

Magna International Inc. si je izborila odlično pogodbo za proizvodnjo vozil BMW AG, ki bo podvojila prihodke proizvodnega obrata v Evropi. Kanadsko izvirajoč mogotec bo proizvedel približno 100,000 enot prihajajoče limuzine BMW serije 5 v Magna Steyr obratu v Gradcu, Avstriji.

Prihodek iz proizvodnje pod pogodbami različnih avtomobilskih proizvajalcev naj bi za podjetje znašal med 5,3 in 5,8 milijardami dolarjev do leta 2018. Seveda v Magna Steyr ne bodo proizvedene le nove petice, tam je svoj dom do sedaj našlo tudi nekaj MINI-jev in Mercedes-Benzov, katerih proizvodnja bo s prihodom BMW nekoliko usahnila. Direktor podjetja, Don Walker je za Theglobeandmail dejal: “Povedali smo že, da imamo sklenjeno pogodbo z BMW, prav tako pa sodelujemo z Jaguar Land Rover in nekaj drugimi projekti. Mislim, da je zelo očitno, da imamo že dober portfejl proizvodnje in poslujemo na stabilni ravni.”

magna-mini

Svoje sodelovanje z Magno potrdil tudi Jaguar Land Rover, ki pa še ne navaja točnih modelov, ki bodo tam proizvedeni. Magna s sestavljanjem vozil ne ustvarja visoke profitne marže, ki jo dobi v nekaterih njenih drugih dejavnostih, vendar pa podjetjem avtomobilskih delov daje prednost, ko gre za ponudbe komponent v vozilih, ki jih naredi podjetje iz Gradca. “Del koristi je že, če smo vključeni v inženirstvu vozila in dobimo vpogled v potek stvari vnaprej,” je dejal Walker. “Torej bi morali imeti dobro priložnost za dobro strateško pozicijo v poslovanju in to je tisto, kar zagotovi uspeh.”

magna_steyr

 

Vir: Theglobeandmail

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code