Štirideset omejenih različic modela M2 Competition v posebni izdaji 'Heritage Edition'.

Skoraj 50 let po predstavitvi legendarnega 2002 Turbo na avtomobilskem sejmu v Frankfurtu, kjer se je ponašal s 168 konjskimi močmi in nazivom prvega povojnega avtomobila s turbo motorjem v Evropi, BMW praznuje njegovo uspešnost s posebno izdajo M2 Competition.

Leta 2015 je bil prvič predstavljen M2, nato pa čez tri leta še M2 Competition. S šestvaljnim motorjem, ki razvije 410 konjskih moči in s specifično šasijo iz lahke aluminijaste konstrukcije, je M2 opremljen za doseganje izjemnega športnega doživetja. Posebna izdaja ‘Heritage Edition‘ se pri specifikacijah motorja večinoma ne razlikuje – poleg večjih zavor in vrnjenega nadzora stabilnosti fantastičnega športnika najbolj zaznamuje dodatna oprema s še več posebnimi elementi.

Večina zunanjih olepšav je iz karbona, od maske, ohišij ogledal, platišč, zadnjega difuzorja in spojlerja, do izpušne cevi. Rdeče in modre oznake ob straneh in na sprednjem odbijaču prikličejo v spomin prvotno izdajo, edinstvenost vsakega avtomobila pa bo kaže napis ‘X od 40‘, pri čemer bo X predstavljal zaporedno številko posebne izdaje, saj jih bo BMW bo izdelal samo 40. Na voljo bodo na francoskem trgu, cena se začne pri 75.000€, kar pomeni, da ga bodo srečni kupci lahko dobili za 8.000€ več kot standardno različico, kar je še vedno manj od cene prvotnega modela.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code