Slavno nemško dirkališče Nürburgring je ta vikend zapolnjeno z bavarci, tam namreč poteka M Festival, dogodek na katerem je bilo poleg 24-urne dirke že dolgo obljubljeno razkritje novega BMW dirkalnika: M6 GT3.

Že lansko leto je BMW naznanil, da bo Z4 GT3 zamenjal novi prišlek, nekakšna nenavadna izbira je postal dirkalnik, osnovan na BMW M6 Coupe. M6 GT3 je bil predstavljen kot večji, agresivnejši in bolj strupen model, ki smo ga nekajkrat zaznali zakamufliranega na različnih testiranjih. V petek pa je tik pred 24-urno Nürburgring dirko Motorsport divizija predstavila vozilo, ki pa nažalost še zmeraj ni popolnoma razkrito. Dirkalni stroj je izbranemu občinstvu na ogled pripeljal Jorg Muller, BMW Works voznik, predstavil pa ga je Jens Marquardt, BMW Motorsport direktor in Frank van Meel, novi vodja M divizije.

m6-gt3-nurburgring (3)

“BMW M6 Coupé nam je ponujal senzacionalno osnovo, na kateri smo razvili nov avto,” je dejal BMW Motorsport direktor Jens Marquardt. “, zaradi česar je dvakrat toliko več zabave za naše inženirje, ki delajo z roko v roki s svojimi kolegi iz BMW M. Skupaj so ga preoblikovali v avto za dirkalne steze. Mi smo zelo navdušeni, da bo svojo prvo dirko BMW M6 GT3 odpeljal že leta 2016. Prepričan sem, da bomo še naprej uspešno dodajali poglavja v našo zgodbo uspeha v motošportu. “

Bavarski dirkalnik, ki bo v središču pozornosti z začetkom prihodnjega leta, bo pod pokrovom skrival enak 4,4-litrski V8 kot ga uporablja standardni M6 Coupe, vendar pa bo ta modificiran tako, da je v skladu s FIA pravili. To pomeni, da bo namesto 560 konjskih moči sedaj uporabljal 60 manj, to pa še ni vse. Z manj kot 1300 kilogrami teže je kar pol tone lažji, uporablja 6-stopenjski sekvenčni menjalnik, njegova šasija pa sedaj ustreza GT3 specifikacijam.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code