Čeprav so najnovejši modeli, kot je nova serija 7 ali M6 Gran Coupe, izjemno dovršeni in oblikovno privlačni, pa moramo za vrhunec BMW oblikovanja nazaj... v čas legendarnega BMW M1.

Superšportnik, proizveden med leti 1978 in 1981 je bil za tiste čase izstopajoča pošast tako na cestah kot tudi na dirkališčih. BMW mu je namestil predelan vrstni šestvaljnik, ki je proizvedel 277 konjskih moči – kar mu je dalo možnost, da je dosegal hitrosti do 260 km/h. Čeprav je športnik agresivnega izgleda dvignil veliko prahu pa se BMW nikoli ni odločil ustvariti druge generacije. Spodnja računalniška upodobitev avtorja iz Južne Afrike: Giom Moutona nam daje upanje, da ima prerojen M1 morda možnosti, da bi kdaj postal realnost.

m1-upodobitev (5)

Med leti, ko model ni bil v proizvodnji je BMW predstavil kar nekaj konceptov, vendar slednji nikoli niso prešli v nič resnejšega. Vseeno je bilo uporabljenih nekaj lastnosti, ki so dandanes vpeljane v BMW i športnega hibrida: BMW i8. Tudi v spodnji upodobitvi so uporabljene linije različnih konceptov, hibridnega i8 in originalnega M1. Po navedbah oblikovalca bi M1 lahko uporabljal turbinsko polnjen šestvaljnik iz M3/M4 in karbonsko šasijo i8.

m1-upodobitev (11)

Medtem ko Mercedes in Audi ponujata eksotične superavtomobile se BMW tukaj drži nazaj. Čas je, da tudi oni obudijo legendo preteklosti,” je za BMWblog.com dodal Mouton. V spodnji galeriji si lahko ogledate, kako bi lahko izgledala cestna in dirkalna različica novega M1.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code