Velike spremembe so v zraku. Bavarski proizvajalec avtomobilov je napovedal ne le enega, ampak več imenovanj na vodilnih položajih sedeža v Münchnu.

Družba se sklicuje predvsem na uvajanje novih “generacij” v svoje vodstvo. Harald Krüger (levo) bo kmalu glavni direktor in predsednik uprave BMW, skupaj z njim pa na položaj vodje razvoja prihaja Klaus Frölich (desno).

Predsedstvo upravnega odbora trenutno pripada dr. Norbertu Reithoferju, ki ga bo vodstvo sedaj premestilo na položaj predsednika nadzornega sveta. Ta vloga pa je trenutno v lasti profesorja Joachima Milberga, ki bo odstopil s svojega položaja, da bo naredil prostor za Reithoferja. Milberg namerava ostati v podjetju in nadzorovati družbene in dobrodelne dejavnosti. Harald Krüger je 49-letni inženir strojništva, ki je v podjetju deloval od leta 1992 in je sedel v njegovem odboru od leta 2008. Do sedaj pa je bil odgovoren za celotno proizvodnjo BMW Group.

harald-kruger-klaus-frohlich2

BMW je prav tako napovedal imenovanje Klausa Fröhlicha za novo vodjo razvoja pri BMW. V svoji novi vlogi Fröhlich nadomešča dr. Herberta Diessa, ki je Münchensko podjetje zamenjal z vodstvom sekcije Volkswagnovih osebnih avtomobilov. Veliko sprememb najpomembnejših mož, pa to pomeni tudi drastične spremembe na BMW modelih?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code