MINI ni le avtomobil. Je modni dodatek, način življenja in, kakor sem lahko tudi sam ugotovil, tudi odlična družba na romantičnem pikniku v dvoje.

Si predstavljate obraz moje boljše polovice, ko sem ji rekel, da tokrat na test dobim novega MINI Countrymana od podjetja Avto Aktiv, ki bi mu lahko z lahkoto rekli kar “maksi” saj dimenzijsko ni prav nič ‘mini’. Seveda je takoj z nasmeškom na obrazu sledilo retorično vprašanje: “Ja, lubi, kam me boš pa tokrat peljal?“, ki je bilo namenjeno bolj zbadanju in nanj ni pričakovala nekega pravega odgovora.

Izstrelil sem kot iz topa: “Kar organiziraj si, da boš prosta, v soboto greva na piknik.”

BMWBLOG - BMW Avto AKTIV - MINI AVTO AKTIV - MINI Countryman D (11)

Najprej je sledilo začudenje nato pa nešteto vprašanj. “Kam? Kako? Kaj potrebujem? Kako naj bom oblečena?” jaz pa sem se le nasmihal in govoril: “Boš že videla, za vse bo poskrbljeno”.

Kmalu je bilo konec delovnega tedna in z njim sobotno jutro, ko sem vse potrebno skrbno zložil v prostorni prtljažnik novega Countrymana in se odpravil po svojo boljšo polovico. Že ob prihodu pred hišo, me je pričakal širok nasmešek, ki se je ob vstopu v elegantno in modno oblikovano notranjost le še razširil.  Za boljši občutek poletja sva na MINIju odprla še panoramsko streho, si nadela sončna očala in se počasi odpravila.

Countryman se je izkazal za odličnega avtocestnega križarja, ki preseneti z udobno in tiho vožnjo, obenem pa se je v ‘Green’ načinu tudi poraba gibala okoli šestih litrov. Tudi info zabavni sistem je izjemno podoben BMWjevemu  sistemu iDrive, zato je izjemno lahek in intuitiven za uporabo, ob spoznavanju vsega tega pa so se kilometri kar topili.
BMWBLOG - BMW Avto AKTIV - MINI AVTO AKTIV - MINI Countryman D (25)

Presenetljivo, kako hitro je minila pot. Kot bi mignil, sva že bila na piknik prostoru ob manjšem jezeru. Ker sva se odločila, da si bova danes vzela čas, nisem hitel in prav počasi iz prtljažnika začel zlagati piknik odejico in košaro z dobrotami. Oba sva bila že lačna, zato sem hitro vzel kruh in kozarec domače marmelade ter ji prijazno namazal nekaj kosov, nato pa je tudi ona meni vrnila uslugo. Dobro, da je MINI poskrbel tudi za skodelice in čajnik, ki so bili popolni za angleško različico “popoldanskega kofeta”, tj. za čaj s piškoti, s čimer sva kar nekoliko pohitela, saj sva si že zelo želela malo počitka in “cartanja”. MINI je bil s svojimi lepo zaobljenimi odbijači popoln naslanjač, ki je obenem skupaj z okoliškimi drevesi nudil tudi prijetno senco.

Me je kar malo sram priznati, kako hitro naju je “zmanjkalo”. Ko sva se zbudila debelo uro kasneje, se je dan medtem že prevesil proti poznemu popoldnevu, zato sem predlagal kratek sprehod okoli jezera, zatem pa sva si privoščila še kozarec belega vina, s katerim sva nazdravila na najino prihodnost.

Počasi je že postajalo pozno in  počasi sva se poslovila od tega prelepega kotička. Ona kar malo razočarana, da se že peljeva proti domu, jaz pa sem imel skupaj z MINI-jem še enega asa v rokavu, no bolje rečeno prtljažniku. Countryman je že v osnovi namenjen takim doživetjem v naravi; v dvojnem dnu prtljažnika namreč skriva blazino, ki se lahko namesti na nakladalni rob prtljažnika, dodaten kos usnja pa pade tudi preko zadnjega odbijača, da se ne umažejo hlače. Ravno tako lahko pri Countrymanu dokupite tudi štirikolesni pogon, ki vas bo skupaj z večjo oddaljenostjo od tal zagotovo ponesel do vseh skritih ‘piknik’ kotičkov.

Kmalu sem zavil dol z avtoceste proti še eni prelepi razgledni točki in “razkril” še zadnje presenečenje. Na srečo so do tam peljale zavite, podeželske ceste, kjer sva lahko izkusila tudi MINIjevo pregovorno vodljivost in igrivost. Oba je popolnoma presenetil, saj se Countryman za tako velik avtomobil dobro znajde tudi v zavojih in odlično skriva svojo velikost ter težo, volanski mehanizem pa je izjemno natančen in komunikativen.

Tokrat sva pod drevesom v družbi sončnega zahoda in udobne blazinice, uživala še zadnje sončne žarke. Gledala me je z najglobljim in najtoplejšim pogledom, ter mi z iskrico v očeh povedala, da me ima rada. Boljšega zaključka sobote, ki bila drugače povsem običajna, pa si nisem mogel ne zaželeti, ne predstavljati. Vse je bilo enostavno popolno!

BMWBLOG - BMW Avto AKTIV - MINI AVTO AKTIV - MINI Countryman D (28)

Nekaj časa sva še sedela in uživala, nato pa je njo začelo zebsti, zato je napočil čas odhoda. Vklopil sem ji gretje sedežev in vse nastavil v najbolj umirjen in najudobnejši način. Ponoči je že sama vožnja z MINIjem posebno doživetje zaradi vse ambientalne osvetlitve, ki jo premore; skupaj z glasbo prek bluetooth povezave in v najboljši družbi pa je bilo to nekaj povsem drugega

Doživela sva popoln romantični dan, ki ga je omogočilo podjetje Avto Aktiv in nama bo še dolgo ostal v lepem spominu, velik delež pa je predstavljal tudi MINI, ki je s svojo stilsko dovršenostjo in drugačnostjo vnesel še tisto piko na i.  Fantje, najemite/kupite si MINIja in svojo drago odpeljite na tak romantičen piknik; obljubim, da vam ne bo žal!

BMWBLOG - BMW Avto AKTIV - MINI AVTO AKTIV - MINI Countryman D (17)

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code