BMW i8, zmogljiv športni futurstični kupe, predstavlja napredno hibridno tehnologijo in prepričljiv videz. Seveda pa obstajajo tudi lastniki, ki se odločijo za kozmetične predelave ali preprosto druga aluminijasta platišča. BMW i8, ki vam ga predstavljamo danes, je zaživel z EDC Challenge platišči.

BMW i8 je brez vsakršnih dvomov visoko-zmogljiv športni kupe. Številne poglede mimoidočih si zagotovi s futurističnim zunanjim izgledom, naprednim pogonskim sklopom in več kot zavidljivo porabo. Pogonski sklop je bil razvit izključno za ta model, združuje pa 1,5-litrski tri-valjni bencinski motor in električni motor, ki poganjajo vsa štiri kolesa. Bencinski motor razvije 170 kilovatov oziroma 231 ”konjev”, električni sklop pa 96 kilovatov in 131 ”konjev”. Električni sklop zagotavlja do 35 kilometrov in 120 kilometrov končne hitrosti. Zahvaljujoč tako naprednega pogonskega sklopa, BMW i8 do stotice pospeši v 4,2 sekunde, pospešuje pa vse do elektronsko omejenih 250 kilometrov.

Matte Black BMW i8 Upgraded With EDC Wheels

BMW i8 je za marsikaterega eden izmed najbolj izpopolnjenih električnih vozil na svetu. Nekoliko kritik so deležni le zunanjost in platišča, zato pa so predelovalske hiše vse od predstavitve zvesto pripravljale dodatke, ki zagotavljajo bolj konvencionalen videz. Prav tako pa je pestra ponudba tudi aluminijastih platišč. Lastnik primerka, ki vam ga predstavljamo danes, se je odločil za EDC Challenge platišča, ki za razliko od serijskih futurističnih, predstavljajo retro stil. Združujejo namreč nekoliko bolj klasičen pristop z Y obliko krakov. Prav ta kombinacija futurizma in retro stila pa izgleda zelo prepričljivo, posledično tudi privlači poglede mimoidočih. Aluminijasta platišča so spredaj dimenzije 22×9,5, zadaj pa nekolike širše 22x,11,5. Mat črn BMW i8 pa se s platišči v Matte Bronz barvi odlično dopolnjuje.

Podrobno si ga oglejte v spodnji fotogaleriji!

Vir: Elite Design Concepts

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code