V Združenih državah Amerike, točneje v Južni Karolini, je 'vohunski fotograf' Palbay zasledil popolnoma odkrito prihodnjo generacijo BMW X4 G02 in to v različici M40d.

Te ‘vohunske’ fotografije so zelo nenavadne, saj prototip nima na sebi prav nič kamuflaže, ki je sicer značilna za avtomobile, ki so še v fazi razvoja in uradno še niso bili predstavljeni javnosti. Prednji konec več kot očitno izhaja iz nedavno predstavljenega BMW X3, z ožjimi žarometi in ogromnimi ‘ledvičkami’. Spodnjemu delu odbijača dominira velika odprtina za hlajenje, ki je verjetno specifična le za M Performance modele.

BMWBLOG-BMW-X4-G02 (2)

Največjo spremembo pri X4 je opaziti iz profila in zadnjega konca. Nova generacija ima namreč bolj spuščajočo se strešno linijo kot trenutna generacija, s čimer poudarja svoje ‘kupejevske’ korenine, zadaj pa najdemo ožje luči, ki nekako spominjajo na tiste iz Mercedes Benz GLC Coupe. Motorizacija in kombinacija pogonov bo seveda enaka kot pri X3, zatorej pričakujte štirivaljne dizelske in bencinske agregate, šestvaljni bencinski agregat, pričakujemo lahko tudi plug-in hibrida, ravno iz teh slik pa je razvidno, da se bo pojavila tudi nova M Performance različica z oznako M40d, ki bo zagotavljala več kot 300 konjskih moči iz dizelskega šestvaljnika. Novi BMW X4 bo seveda tudi občutno lažji od trenutnega, pridobil pa bo tudi na velikosti in moči. Takoj ob predstavitvi bo na voljo M Performance M40i različica, pravi športnik BMW X4 M pa bo luč sveta ugledal kakšno leto pozneje.

Vir: PalbayFotograf: Palbay

1 komentar

  1. Opažam, da BMW na področju “traktorjev” nima ravno neke srečne oblikovalske roke. Avto je grd kak satan, sploh zadaj. Sem pa videl pri Astonu, da se tudi traktor da lepo oblikovati. No.., kakorkoli.., če bi že imel potreben drobiž za taki avto tega sigurno ne bi kupil.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code