Porsche 911 Turbo S, Nissan GT-R in BMW M5 na ravnini…rezultat?

0
Dandanes so superlimuzine kot je BMW M5 skoraj tako zmogljive kot pravi superšportniki...če ne celo bolj.

BMW M5 na primer uporablja 4,4-litrski V8 z dvema turbinama, ki pomagata razviti okroglih 600 konjskih moči in 750 Nm navora, Porsche 911 Turbo S, ki se mu postavi ob bok pa razvije “le” 580 konjskih moči.

Seveda tu nastopi tudi dejstvo, da BMW M5 do 100 km/h potrebuje le 3,4 sekunde.

Porsche 911 Turbo S je po drugi strani eden najhitrejših avtomobilov, ko govorimo o pospešku z mesta. Po zaslugi 580 konjskih moči in 750 Nm navora se izstreli do 100 km/h v 2,9 sekunde. To je vsekakor podivjani športnik, ki premaga skoraj vsakega nasprotnika, ki se mu postavi oz. se mu upa postaviti ob bok.

Tretji tekmec pa je Nissan GT-R Track Edition, ki pa je bil deležen še predelave podjetja Litchfield in razvije kar 640 konjskih moči. To je precej več kot serijski GT-R in celo več kot GT-R NISMO s 600 KM. V tem primeru se iz mesta lahko kosa z 911 Turbo S.

Vrnimo se k BMW M5, avtomobilu, ki so ga neverjetno hvalili vsi novinarji in drugi vozniki. Vsekakor gre za izjemen avtomobil z neverjetnimi lastnostmi, tako kot njegov največji rival, Mercedes-AMG E63 S. A v avtomobilskem svetu bo vedno ločnica med superlimuzinami in pravimi superšportniki. Dokaz za to pa je v videoposnetku.

BMW M5 se je vsekakor boril izredno dobro, vendar mu občutno večja teža ni pomagala k zmagi.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code