Za trenutek naj odložijo delo prav vsi, ki bi jih lahko pritegnil nič kaj običajen BMW; BMW Z4 z 8,3-litrskim desetvaljnim motorjem. Smo pridobili vašo pozornost? Naj dodam, da je trenutno naprodaj ...

Pozabite na otročje menjave motorjev. Sedaj je v Nemčiji naprodaj BMW Z4, ki jo doživel pravo in resno transplantacijo motorne enote. Pod pokrov motorja so mu namreč namestili ogromen 8,3-litrski V10 motor iz legende ameriškega avtomobilizma; Dodga Viperja.

Ja, prav zares! Viperjev V10 je očitno ustrezal meram ravno prav dolgega motornega prostora v BMWjevem dvosedežnem roadsterju. Zato si je njegov lastnik privoščil nekaj drznega, nekaj nevsakdanjega in ga vpregel v mogočno konjenico 547 “konj” in 746 Nm navora, ki je v 90 odstotkih na voljo že od 1500 vrtljajev na minuto. Lahko rečemo le eno; srečno, zadnje pnevmatike!

bmw-z4-v10-dodge-viper-engine (1)

Še boljše pa je, da oglas omenja skoraj perfektno razporeditev teže med zadnjo in sprednjo osjo, ki naj bi se z dvema potnikoma razporedila v razmerju 50:50.

Izdelovalci tega projekta so ga opremili tudi s šest-batnimi zavorami iz Audija R8, v notranjost pa so namestili dva školjkasta sedeža s šest-točkovnim pripenjanjem. Za varnost je poskrbljeno z varnostno kletko Stahlus, še mnogi deli avtomobila pa so zelo dirkaško naravnani. Pogonska gred je narejena po meri in vsebuje mnoge posebne in edinstvene dele, izdelane zgolj in le za ta avtomobil.

Prodajalec omenja, da je za predelavo motorja na voljo še dovolj možnosti in lahko motor doseže celo preko 700 konjskih moči. Seveda v takem primeru avtomobil potrebuje tudi nadgradnje drugih elementov.

Prav ta primerek je na voljo v Nemčiji za 49.500 evrov. Ste si vedno želeli BMW Z4, a se vam ni zdel dovolj zmogljiv? Rešitev je na dlani. Veste kaj storiti!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code