V angleškem Sussexu se je včeraj pričel Goodwood Festival of Speed. BMW je v njegovo počastitev letos pripravil konceptne M Performance dele.

Gre za koncept, zasnovan na BMW M2 ter z mislijo na dirkališke steze. Premore optimizirano aerodinamiko ter je od originalnega vozila lažji za kar dobrih 60 kilogramov! Kot nam pove že ime samo, je koncept opremljen z naborom M Performance delov. Naj jih naštejemo le nekaj: “ledvičke” iz ogljikovih vlaken, prav tako pa je iz slednjih narejen tudi pokrov motorja ter stranske hladilne reže. No, to pa je le vrh ledene gore, saj so oblikovalci spredaj in na strani vozila dodali še manjša krilca iz ogljikovih vlaken. Ostale komponente, narejene iz tega materiala, vključujejo streho, zadnjo loputo in zadnji difuzor.

Če se še malo ustavimo pri zunanjosti: koncept premore 19-palčna M Performance kolesa, le-ta se ponašajo s Frozen Gold odtenkom. Barva je vidna drugje, saj so oblikovalci dodali še svetlejše poudarke na sprednjo masko, oba boka ter zadnji difuzor.

Pogled v notranjost nam razkrije M Performance športne sedeže iz ogljikovih vlaken, oblazinjene z alkantaro in imenitnimi zlatimi kontrastnimi šivi. Vozniki se bodo lahko razveselili tudi usnjenega M Performance volanskega obroča, ki je prav tako oblečen v alkantaro. Skladna s krmilom sta tudi ročna zavora ter ročica menjalnika, prav tako narejen iz ogljikovih vlaken.

Za še dodatno zmanjšanje teže so Bavarci na koncept namestili M Perfomance lahke zadnje sedeže, ki so prav tako odeti v alkantaro, piko na i pa jim zagotovo dodajo zlati M logotipi. Poleg tega, da so videti naravnost fantastično, tehtajo tudi 13 kilogramov manj kot običajni, serijski sedeži. Stilsko zaokroženo notranjost še dodatno poudarijo stopalke, posebne vratne ploščice na pragu vozila ter zaključki iz alkantare oz. ogljikovih vlaken. Vozniki bodo pod stopali opazili še talne preproge iz velurja z zlatimi zaključki. V Münchnu niso omenili zmogljivosti vozila, je pa avtomobil opremljen z M Performance vzmetenjem, ki vozilo zniža za 20 mm.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code