Iz zanesljivih virov je bilo mogoče izvedeti, da naj bi zgoraj naveden model začeli serijsko proizvajati že v aprilu 2018.

Namigovanja in govorice je potrdil vodja BMW Driving Experience oddelka na njihovem dogodku, ki se je odvijal na severu Evrope, natančneje na Švedskem. Gre za t.i. BMW M Ice Experience, povabila na dogodek pa prejmejo najboljši BMW prodajni svetovalci.

Že standardni model M5 uporablja 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 motor, ki na plano spusti kar 600 “konjičkov”, novinec pa naj bi pod pokrovom skrival vrtoglavih 625 konjskih moči! Ne najdemo druge besede kot divje! Pomemben del opreme je vsekakor tudi pametni štirikolesni sistem M xDrive, obsežna ter pomembna lastnost BMW M5. Generacija F90 je namreč prvi nizki športni model, ki sploh uporablja štirikolesni pogon. Športna limuzina naj bi v tem paketu opreme poleg nekaj dodatnih konjskih moči prinesla tudi “strupene” črne zunanje dodatke, ki vas bodo opominjali, da pred vami ne stoji običajen model. Tu pa je še 8-stopenjski ZF samodejni menjalnik, ki je nadomestil za M vozila običajnejši DCT. Razlog za tako odločitev se skriva v velikem navoru, ki se prenaša na vsa štiri kolesa, DCT pa se z njim najverjetneje ne bi mogel kosati.

Bomo z oznako Competition Package prejeli še enega izjemnega športnika? V to sploh ne dvomimo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code