V uredništvo smo prejeli potrjene informacije glede prihajajočih BMW modelov, ki bodo letos pripeljali na slovenska tla. Katera vozila in kdaj?

Letošnje leto bo iz vidika novih vozil precej zanimivo. Po navedbah zanesljivega vira je zaenkrat že potrjenih 8 novih BMW modelov, ki jih bomo v prihodnih mesecih videli oz. smo jih že videli na slovenskih cestah.

Prvi, ki je že zapeljal na ceste je najnovejši član družine BMW X – BMW X2. Na različnih prireditvah po Sloveniji je že doživel premiero in tako uradno začel svojo prodajno pot. Gre za malega križanca, ki je s svojo izzivalno in izredno všečno obliko navdušil v Sloveniji in širom sveta.

Drugi novinec se bo uradno predstavil v naslednjih dneh, saj ga čaka premiera do konca meseca marca (31.3.). Gre za superšportno limuzino BMW M5. Avtomobil je eden najtežje pričakovanih Bavarcev letošnjega leta kar je razumljivo, saj njegov 4,4-litrski osemvaljni agregat postreže s kar 600 konjskimi močmi in 750 Nm navora. Naša ekipa ga je že pred dnevi ujela pred prihodom v salon, ob tej priložnosti pa smo posneli tudi kratek videoposnetek, ki si ga lahko ogledate TUKAJ!

Mesec april bo hibridno navdahnjen, saj bosta v salone zapeljala kar dva nova BMW i izdelka. No, pravzaprav je nov le eden; to je BMW i8 Roadster, družbo pa mu bo delal prenovljen BMW i8.

V poletnih mesecih nas čaka novi kupejevski križanec, ki bo kupce očaral s svojimi novimi, šarmantnimi potezami. Kot novi X3 je tudi X4 končno dočakal vizualno zares izpopolnjeno generacijo. Julija bo tako v prodajne salone in na ceste prispel BMW X4, konkuriral pa mu bo športnik s precej drugačnim poslanstvom in izgledom…

BMW M2 Competition. Gre za močnejšo in še bolj izpopolnjeno različico standardnega BMW M2. Po novem naj bi M2 Competition uporabljal kar motor iz BMW M3/M4, torej 3,0-litrski vrstni šestvaljni motor, ki bo razvil 410 konjskih moči. Končni izgled zaenkrat še ni znan zato prilagamo le zelo realne upodobitve. Najverjetneje se bo začetna cena tega vrhunskega malega športnega kupeja začela pri 71 tisoč evrih. Le toliko, da veste koliko prišparati do meseca julija.

V mesecu novembru pa nas čakata še dva zelo različna a oba precej prestižna modela; prvi, večji je terenski BMW X5 o katerem zaenkrat še ne vemo veliko, njegovo nasprotje pa bo težko pričakovana in…

ikonična serija 8 Coupé. Serijo 8 smo sicer že lahko videli v različici M8 GTE in kot konceptni M8 na avtosalonu v Ženevi.

Katerega novinca pa se vi najbolj veselite?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code