BMW naj bi dal zeleno luč za izvedbo naslednje generacije modela M2 Coupe, ki bo za razliko od ostalih modelov, obdržal zadnji pogon.

Novi BMW M2 Coupe naj bi na ceste zapeljal že leta 2022, zgrajen pa bo na t.i. CLAR platformi. Šasija bo zagotovo zelo tesno povezana s tisto, ki jo lahko najdemo v BMW Z4 in Toyota Supri, moč pa bo tako kot v prihajajočih modeli M3 in M4 zagotavljal 3.0 litrski šestvaljnik z oznako S58 in dvema turbinama. Seveda bo v primerjavi z modeloma M3 in M4, katerima bo taisti motor zagotavljal preko 500 konjskih moči, le ta tukaj nekoliko ‘priprt’, a lahko vseeno pričakujemo okoli 420 konjskih moči. Na voljo bo tako z ročnim, kot tudi avtomatskim menjalnikom, dodatno pa bo preko 48 voltne električne pomoči, postal tudi blagi hibrid.

Poleg tega pa naj bi pri BMW, kot odgovor na Mercedes Benz CLA 45 AMG, potrdili tudi pravo M različico serije 2 Gran Coupe; v odgovor Audi RS3 in Mercedes Benz A45 AMG pa naj bi ponudili tudi pravo M različico serije 1, ki bo morda nekoliko kontroverzno nosila oznako 1M, ki smo jo prvič spoznali leta 2011 na vrhunskem BMW 1M Coupe.

Ti različici bi lahko namesto šestvaljnika uporabljali visoko zmogljivo različico 2.0 litrskega štirivaljnika, ki bo ponujal okoli 400 konjskih moči, vsa ta moč pa se bo preko avtomatskega menjalnika prenašala izključno na vsa štiri kolesa. Novice o pravem nasledniku BMW M2 Coupe z vrstnim šestvaljnikom in le zadnjim pogonom sicer krožijo že nekaj časa in so zagotovo pravilne, na 100 odstotno potrditev M2 Gran Coupe in 1M pa le še nekoliko počakajmo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code