Kot da novi BMW M5 ne ponudi dovolj moči in neverjetnih zmogljivosti se je BMW odločil, da predstavi še bolj divjo izvedenko; BMW M5 Competition Package!

Novi BMW M5 v standardni različici uporablja 4,4-litrski TwinPower Turbo V8 s kar 600 konjskimi močmi, a očitno se BMW na tej točki še ne bo ustavil. Odločili so se, da bodo izdelali še bolj napadalnega BMW M5 Competition Package, ki bo celotno vozno izkušnjo postavil še nekoliko višje. Kdaj pričakujemo novost? Verjetno že prihodnje leto.

Po besedah Andyja Cooka, izvršnega direktorja za večja vozila pri BMW bo “Competition Package prinesel izboljšano vozno dinamiko ter že kot standardno opremo keramične zavore, ki pri običajnem BMW M5 stanejo kar 10.000 ameriških dolarjev.”

BMWBLOG-BMW-M5-F90-IAA-FRANKFURT-marina-bay (11)

Če sklepamo po že videnih in voženih BMW M Competition Package vozilih lahko pričakujemo, da bo BMW M5 Competition Package nudil nekoliko bolj trdo in stabilno vožnjo, nekoliko nižjo težo vozila ter bolj dirkaško naravnano vozilo brez izgube vsakodnevne uporabnosti.

Pametni štirikolesni sistem M xDrive je zelo velika in pomembna novost pri novem BMW M5, saj je generacija F90 prva, ki uporablja štirikolesni pogon. Seveda za prave navdušence še vedno ostajaj tudi zadnji pogon, kjer se vsa razpoložljiva moč prenaša le na zadnji kolesni par in za seboj pusti gosto dimno zaveso. A za takšne podvige pri 600 konjskih močeh je potrebno biti precej pogumen. Če bo pri BMW M5 Competition povečana moč motorja še ni znano, a pričakujemo vsaj manjše povečanje. Dodani bodo črni zunanji dodatki, ki bodo opozarjali na dejstvo, da pred vami stoji nekaj še bolj nevarnega kot običajen BMW M5.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code