Velika športna, bavarska terenca X5 M in X6 M bosta končno dobila družbo; manjša športna brata X3 M in X4 M.

München je potrdil dva nova M modela, ki se bosta pridružila bogati floti športnih vozil. Gre za modela X3 M in X4 M. Po večjih X5 M in X6 M bodo lahko bodoči lastniki uživali v športnih različicah nekoliko manjših BMW X3 M in X4 M.

Trenutno še ni znano veliko, je pa BMW potrdil, da bo primerno prilagojen pogonski sklop, podvozje in aerodinamika. Bolj konkretno, oba modela bosta prejela večje zračne reže na sprednji maski ter izpušni sistem s prepoznavnimi, štirimi izpušnimi zaključki. Skozi slednje bodo na plano prihajali izpušni plini in (upamo) čudovit zvok, ki ga bo razvil vrstni šestvaljni agregat S58 s tehnologijo TwinPower Turbo s sposobnostjo doseganja vrtljajev, kot pravijo pri BMW.

Znano je tudi, da bosta tako X3 M kot X4 M moč prenašala na asfalt preko vseh štirih koles s pomočjo športno naravnanega štirikolesnega pogona M xDrive, ki je luč sveta ugledal v novem BMW M5. S sistemom M xDrive bo tesno sodeloval tudi aktivni M diferencial na zadnji osi. Vodja oddelka, Frank van Meel pravi, da “bosta X3 M in X4 M s specifično M zmogljivostjo postavila nov nivo na področju dinamike v svojem segmentu”.

Nova predstavnika družine M sta v vikendu od 7. do 9. septembra prvič javno zapeljala po Nürburgringu, s tem pa nam je BMW želel pokazati, kaj nas čaka čez nekaj mesecev.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code