BMW je v svoji zgodovini posegel že po marsikateri rešitvi. Iz limuzin so s prvo serijo modela X5 v svojo znamko uvedli vozila SUV, svojim motorjem so dodali turbine (v najbolj skrajni različici kar 4!), nedavno pa so se poslužili celo za znamko netradicionalnega sprednjega pogona.

Tokrat se BMW M divizija sooča še z večjo spremembo. Svoje pogonske sklope pri M vozilih naj bi namreč povsem elektrificirali!

Šef M divizije, Frank van Meel je namreč dejal: »Sčasoma bodo seveda elektrificirana tudi M vozila. Sledimo jasni filozofiji oddelka M, ki se nanaša na natančnost, dinamičnost in okretnost – pri tem pogonski sklop oddelka M ni definiran, na koncu se gre le za zapolnitev pričakovanj filozofije znamke. Ja, električni pogonski sklopi tako lahko in v prihodnosti tudi bodo prispevali k izpolnitvi M filozofije.«

BMW M4 GTS - 728 (7)

»Če si ogledamo trenutno električno tehnologijo lahko opazimo, da je povečanje teže vozila večje kot je prirastek pri moči. Trenutno je odgovor na elektrifikacijo še negativen, ob opazovanju napredka pri projektih »i« in izdelavi novih ter boljših baterij in e-motorjev pa je opazen napredek. Ko bo le-ta dovolj velik pa bo primeren čas za vpeljavo elektrifikacije tudi v M divizijo.«

i8 trenutno zadovoljuje in navdušuje stranke po vsem svetu in prav zato BMW z novim električnim presežkom ne želi preveč hiteti in česa uničiti. Vzeli si bodo čas in pred vpeljavo elektrike v svoje športnike dobro premislili.

BMW-i8S-

Je elektrifikacija vozil M po vašem mnenju smiselna in predvsem pametna?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code