Med testiranji smo prvič dobili vpogled na novo postavitev armaturne plošče z dvema ogromnima zaslonoma.

BMW i4 bo za BMW eden najpomembnejših novih avtomobilov prihodnjega leta, njegov koncept pa bo ravno naslednji teden predstavljen na največjemu evropskemu avtomobilističnemu salonu v Ženevi. BMW je že pred časom razkril, da bo i4 energijo črpal s 80 kWh baterije, kar bo dovolj za doseg preko 600 kilometrov. Skupna moč bo znašala impresivnih 530 konjskih moči, kar bo dovolj za pospešek do stotice v vsega štirih sekundah.

Končna hitrost bo elektronsko omejena na 200 kilometrov na uro, s pomočjo 150kW hitre polnilnice pa se bo na 80 odstotkov napolnil v vsega 35 minutah. To pomeni, da boste z BMW i4 za 100 kilometrov dosega potrebovali le 6 minut polnjenja, kar je precej hitreje od 17 minut, kolikor jih za enak efekt potrebuje BMW i3.

Razlog je seveda v novi, peti generaciji eDrive tehnologije, ki poleg hitrejšega polnjenja omogoča tudi precej manjše in lažje baterije od tretje in četrte generacije. Baterija bo tako imela ‘le’ 500 kilogramov, nameščena pa bo na samem dnu vozila za čim nižji center težišča in posledično čim boljše vozne lastnosti. V začetku naj bi bili na voljo dve različici z oznakami i430 in i440, kasneje pa bi BMW lahko dodal še nekaj različnih konfiguracij z različnimi pogoni in različno močjo.

Na fotografijah z zadnjih zimskih testiranj, ki smo jih našli na spletnem forumu bimmerpost, pa smo prvič dobili vpogled v postavitev notranjosti, kjer dominirata dva ogromna zaslona, Preostanek izgleda precej podoben klasični seriji 3, bo pa zanimivo videti, kakšen bo videz končnega produkta in kako bo BMW-jevim inženirjem uspelo integrirati dve tolikšni ‘pošasti’ s preostankom armaturne plošče.

Fotograf: bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code