Na Zelenem Peklu se je ponovno pojavil prototip težko pričakovanega F87 M2, ki naj bi bil razkrit na frankfurtskem avtomobilskem salonu letos. Bo nov "Baby M" našel pravo razmerje med M235i in M4? To je vprašanje, ki si ga trenutno zastavljamo vsi.

Kot da ni dovolj, da mora M2 naslediti legendo bavarskega M oddelka: 1M Coupe, se tukaj pojavijo še novi problemi… v letu 2014 predstavljen najmočnejši bencinar F22 serije 2, imenovan M235i je vse prej kot dolgočasen. S 326 konjskimi močmi in 450 Nm navora je pravi ljubljenec občinstva, če pa nanj namestimo še kakšno poprodajno modifikacijo se njegova brutalnost le še potencira. BMW je ustvaril tudi dirkalno različico, ki je lažja in rahlo močnejša, kar pomeni da je dober približek BMW M bratu, ki naj bi se predstavil septembra letos.

m2-testiranje-2

Je bavarsko podjetje ustvarilo premočno serijo 2? No, rešitev je seveda povečanje moči in maksimalnega navora; in to so münchenski inženirji tudi storili. Po zadnjih informacijah bo M2 s 3,0-litrskim vrstnim šestvaljnikom iz sebe iztisnil 370 konjskih moči in 465 Nm navora, s funkcijo povečanja max navora na 500 Nm. Bolj agresivne linije predvsem sprednjega odbijača ga bodo razlikovale od standardne serije 2 z M paketom, prav tako bodo zadaj v vsej svoji veličini izpod difuzorja hrumele štiri izpušne cevi. Nekateri viri navajajo, da bo Baby M na voljo samo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, vendar v to močno dvomimo, saj živimo v dobi odličnih samodejnih menjalnikov, ki so uporabljeni tudi v drugih BMW M modelih. Tako kot M235i Racing, bo tudi M2 občutno lažji, tehtnica naj bi pokazala le približno 1400 kilogramov.

m2-testiranje1

Zadnji problem, ki se pojavi pri izpeljavi F87 projekta je zadrževanje. M2 seveda ne sme preseči zmogljivosti in potenciala večjega brata, F82 M4. Zaenkrat vse kaže, da bo M2 za o,3 sekunde počasnejši od M4, si pa predstavljamo, da večja poprodajna podjetja že kujejo načrt, kako doseči boljši rezultat. Do stotice naj bi dvojka prispela v 4,4 sekunde, najvišja hitrost pa bo, kot pri vseh ostalih, omejena na 250 km/h z opcijo M Driver’s paketa, ki to hitrost dvigne do 274 km/h. Precej neučakano pričakujemo barvni odtenek, ki bo zaznamoval model in zaenkrat še ni znan. Lahko pa pričakujemo opcije naslednjih končnih premazov: Long Beach Blue, Alpine White, Black Sapphire in Mineral Grey.

Bomo prihodnje leto pri nas zasledili vsaj kakšen M2? Upajmo.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code